Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 3. 2014,
10.55

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Premogovnik Velenje

Četrtek, 6. 3. 2014, 10.55

7 let, 2 meseca

Premogovnik Velenje bo začasno vodil Ivan Pohorec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nadzorni svet Premogovnika Velenje je za začasnega predsednika uprave družbe imenoval Ivana Pohorca, ki je bil doslej vodja proizvodnega področja in glavni tehnični vodja rudnika.

Zaradi zagotavljanja transparentnosti imenovanja nove uprave pa bo nadzorni svet objavil javni razpis.

Pohorec je strokovnjak s področja rudarstva, član ožjega vodstva družbe in izpolnjuje vse zahteve v skladu s statutarnimi zahtevami, poleg tega imajo o njem dobro mnenje tako zaposleni in sindikat kot vodstvo, je po seji dejal predsednik nadzornega sveta Marjan Ravnikar.

Razpis za imenovanje predsednika in članov uprave bodo objavili v kratkem, predvidoma že v naslednjem tednu, družba pa naj bi novo upravo v polni sestavi dobila najkasneje do 6. junija, je napovedal Ravnikar.

Pričakujejo, da se bo zagotovilo normalno delovanje premogovnika V družbi, kot so sporočili po seji, pričakujejo, da se bo v tem času zagotovilo normalno delovanje Premogovnika Velenje - še vedno namreč potekajo tudi pogajanja s stavkovnim odborom Sindikata Premogovnika Velenje - in nemoten proces pridobivanja premoga.

Nadzorni svet je poleg tega dal soglasje k tripartitni pogodbi o zakupu premoga med HSE, Termoelektrarno Šoštanj in Premogovnikom Velenje ter odobril nekaj pravnih poslov, so zapisali v družbi.

Uprava Premogovnika Velenje je odstopila na sredini seji nadzornega sveta družbe. Premogovnik Velenje je na točki, kjer je dobro sodelovanje s Holdingom Slovenske elektrarne (HSE) nujno, v zadnjem času pa je uprava malo težje sodelovala s HSE, so takrat zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so pogoji za poslovanje letos so zelo zahtevni, zato je podpora HSE pri realizaciji poslovnega načrta družbe nujno potrebna.

Z odstopom so želeli prispevati k normalizaciji razmer in h konstruktivnemu dialogu, so še navedli. Dosedanji predsednik uprave premogovnika Milan Medved je rudnik vodil od leta 2007, decembra 2011 pa sta se mu pridružila člana uprave Vladimir Malenković in Sonja Kugonič.

Družba Premogovnik Velenje je po neuradnih informacijah lani ob 124 milijonih evrov prihodka beležila več kot 10 milijonov evrov izgube.

Ne spreglejte