Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2011,
17.35

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 3. 2011, 17.35

7 let, 2 meseca

Predstavniki hrvaškega Konzuma na pogovorih v Pivovarni Laško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predstavnike hrvaškega Konzuma na čelu s predsednikom uprave Darkom Knezom je v Pivovarni Laško sprejel član uprave laške pivovarne Gorazd Lukman.

Na srečanju so se pogovarjali o poglobljenem komercialnem sodelovanju med Konzumom, ki je sestavni del koncerna Agrokor, in skupino Pivovarna Laško, je STA izvedela iz virov blizu pivovarne. Na srečanju pa se predstavniki Konzuma in Pivovarne Laško po neuradnih informacijah niso pogovarjali o prodaji skoraj četrtinskega deleža pivovarne v Mercatorju. Spomnimo, da je Konzum v četrtek na Laščane naslovili pismo v katerem so izrazili željo po komercialnem sodelovanju. Ponudbo naj bi povišali na 230 evrov za delnico Agrokor je sicer oddal ponudbo za nakup skoraj četrtinskega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju. Po poročanju časnika Finance naj bi bil Agrokor pripravljen namesto zdaj ponujenih 206 evrov ponudbo zvišati tudi do 230 evrov za delnico. Da bi slovenske lastnike Mercatorja prepričal o svojih dobrih namenih, naj bi že omehčal svoj odnos do slovenskih dobaviteljev. Agrokorjev Konzum naj bi v svoje trgovine že spuščal slovenske dobavitelje, s Pivovarno Laško pa naj bi sklenil pogodbo za odkup večjih količin piva, še navaja časnik. Za nakup 23,34-odstotnega lastniškega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju so prispele tri ponudbe, poleg Agrokorjeve še ponudbi investicijskih skladov Mid Europa Partners in Warburg Pincus. Uprava in nadzorni svet pivovarne bosta prejete ponudbe pregledala in se odločila o nadaljnjih korakih.

Omenjeni zasebni naložbeni sklad Mid Europa Partners je za delnico Mercatorja že lani ponujal 170 evrov. Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska so poziv za javno zbiranje pisnih zavezujočih ponudb za nakup skupno 878.840 delnic oziroma 23,34-odstotnega deleža v družbi Mercator objavile 4. februarja, potem ko je s prodajo soglašal nadzorni svet laške pivovarne.

Spomnimo: Razpis je del načrta prezadolžene Pivovarne Laško, da v letošnjem letu proda naložbe v največjem slovenskem trgovcu, Delu in Fructalu. V primeru odprodaje teh naložb v celoti bi načrtovani finančni dolg skupine konec prihodnjega leta znašal še okoli 160 milijonov evrov. Pivovarna Laško prodaja 317.498 delnic, Pivovarna Union in Radenska, ki sodita pod okrilje skupine laške pivovarne, pa 464.390 delnic oziroma 96.952 delnic. Ponudniki morajo podati ponudbo za nakup najmanj 188.268 delnic do vključno 878.840 delnic. Pri tem morajo zagotoviti bančno garancijo, ki velja do 30. aprila.

Ne spreglejte