Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2014,
10.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Polzela

Četrtek, 9. 1. 2014, 10.38

7 let, 2 meseca

Pred božičem odstopila, po novem letu spet na čelu Polzele

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanja predsednica uprave družbe Polzela Karmen Dvorjak, ki je tik pred božičem odstopila, je v sredo zvečer ponovno prevzela vodenje družbe s polnim mandatom.

Robert Tomazin, ki je bil za predsednika uprave Polzela imenovan 27. decembra lani, pa je član uprave in bo skrbel za proizvodnjo, so danes sporočili iz podjetja.

Na sredini seji nadzornega sveta je bila odpravljena tudi prejšnja zahteva, da mora dvočlanska uprava o vseh odločitvah odločati s konsenzom. Prav zaradi tega je Karmen Dvorjak odstopila. Predsednica nadzornega sveta Polzele je spet postala Branka Neffat, ki je bila decembra razrešena, namesto nje pa je bil imenoval Marko Slokar, ki pa je spet samo član nadzornega sveta.

Praznične menjave povzročale škodo Iz podjetja so sporočili, da so te odločitve praktično vsi deležniki sprejeli z velikim olajšanjem, saj so praznične menjave že začele povzročati škodo.

Vodenje družbe se je tako v stare tirnice očitno vrnilo na zahtevo bank upnic, s katerimi se družba pogaja o novem reprogramu posojil. Tega naj bi zdaj po pisanju časnika Dnevnik pogojevale s tem, da morajo lastniki družbe v dveh tednih predložiti pismo o nameri za dokapitalizacijo.

Pogovori, da bi družbo dokapitaliziral strateški partner iz tujine, s čimer bi v Polzeli pridobil večinski lastniški delež, potekajo že dalj časa.

Nadzorni svet je vzpostavil razmerje, Dvorjakova nazaj "Za vrnitev na mesto predsednice uprave Polzela sem se odločila po tem, ko je nadzorni svet spet vzpostavil razmerje, ki zagotavlja zastopanje vseh za sanacijo Polzele vključenih interesnih skupin in lastnikov. Pretehtalo pa je dejstvo, da sem s tem dobila priložnost zaključiti zastavljen proces prestrukturiranja, ki sem ga gradila dve leti in je zastavljen tako, da v Polzeli ohranimo kar največje število delovnih mest, ter nadaljujemo s tradicijo tekstilne industrije v tem kraju," je ob ponovnem prevzemu vodenja družbe povedala Dvorjakova.

Ne spreglejte