Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
8.32

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 4. 2012, 8.32

7 let, 2 meseca

Pošta Slovenije kmalu s spremenjenim delovnim časom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pošta Slovenije se že nekaj časa pripravlja na optimizacijo delovnih časov poštnih uradov.

Ta bo izvedena v dveh sklopih, manjši del sprememb se obeta s 3. majem, preostanek pa 2. julija. V preoblikovanje delovnih časov bo po informacijah iz Pošte Slovenije vključenih 414 od skupaj 556 poštnih uradov po vsej državi.

Za večino pošt predviden tudi delavnik ob sobotah Izjema pri spremembah so največje pošte s celodnevnim delovnim časom. Kot je povedal generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc, bodo novi delovni časi prilagojeni uporabnikom poštnih storitev, saj bodo vse pošte odprte v času, ko je na njih največ uporabnikov. Z novo ureditvijo bodo nekatere pošte poslovale z neprekinjenim delovnim čas za stranke, nekatere pa bodo prešle na deljen delovni čas. Za večino pošt je predviden tudi delavnik ob sobotah, hkrati pa bo odprtih več poštnih okenc.

"Preoblikovanje delovnih časov pošt je le eden od ukrepov, ki so potrebni za ohranjanje dolgoročne stabilnosti in uspešnosti poslovanja družbe in jih je ta dolžna zagotoviti. Zaradi preoblikovanja delovnih časov pošt, to moram še posebej poudariti, nihče od zaposlenih ne bo izgubil zaposlitve, vse spremembe bodo regulirane z naravnim odlivom, torej upokojitvami in drugimi odhodi," je ob najavi sprememb poudaril generalni direktor.

Največ strank na poštah v jutranjih urah in popoldne Pri določanju delovnih časov se je Pošta oprla na statistične podatke o obiskih strank na poštah in pri spremembah upoštevala, da je največ strank na poštah prav v jutranjih urah in zgodnjem dopoldanskem času ter popoldne, ko se ljudje vračajo z dela. Ob tem so pri spremembah upoštevali tudi organizacijske zmožnosti, ekonomski vidik poslovanja posamezne pošte ter delovnopravno zakonodajo in zakonodajo, ki določa opravljanje poštnih storitev v Sloveniji.

Največje pošte bodo tako med tednom odprte od osme do 19. ure ter ob sobotah od osme do 12. ure. Srednje velike pošte bodo imele deljen delovni čas, in sicer od osme do 11.30 in od 14.30 do 18. ure ter ob sobotah od osme do 11. ure. Manjše pošte bodo poslej med tednom poslovale od devete do 12. ure in od 15. do 17. ure ali pa od osme do 10.30 in od 14.30 do 17. ure ter ob sobotah od devete do 11. ure, najmanjše pa od ponedeljka do petka po dve uri na dan, izmenjaje dopoldne ali popoldne, ob sobotah pa po eno uro v dopoldanskem času. V redkih primerih pošte ob sobotah ne bodo odprte, bodo pa zagotovili dostavo pošiljk.

Ne spreglejte