Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
9.53

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Telekom Slovenije rezultati privatizacija

Četrtek, 22. 5. 2014, 9.53

7 let, 2 meseca

Poslovanje Skupine Telekom Slovenije raste, letos za investicije 137 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skupina Telekom Slovenije nadaljuje pozitivno poslovanje: rezultati prvega četrtletja so nad načrtovanimi, krepijo se tudi sinergijski učinki med družbami v skupini.

V prvih treh mesecih letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 193,9 milijona evrov poslovnih prihodkov, skoraj dva odstotka več kot v enakem obdobju lani. Tudi čisti prihodki od prodaje so se v primerjavi z omenjenim obdobjem povečali za skoraj tri odstotke oziroma za 6,5 milijona evrov.

Rast na vseh ključnih področjih poslovanja Poslovanje Skupine Telekoma Slovenije raste, letos bo za investicije 137 milijonov evrov. Rezultati prvega četrtletja so nad načrtovanimi, krepijo se tudi sinergijski učinki med družbami v skupini.

Poslovni rezultati nad načrtovanimi V prvih treh mesecih letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 193,9 milijona evrov poslovnih prihodkov, skoraj dva odstotka več kot v enakem obdobju lansko leto. Tudi čisti prihodki iz prodaje so se v primerjavi z omenjenim obdobjem povečali za skoraj tri odstotke oziroma za 6,5 milijona evrov.

Regionalni uspeh Predsednik uprave mag. Rudolf Skobe je prepričan, da je položaj Telekoma zelo ugoden tudi iz evropske in globalne perspektive v panogi. Z izjemo precej večjih igralcev, kot sta Deutsche Telekom in Telenor, ki sta zaradi specifik v prvem četrtletju dosegala neorgansko rast, je Telekom Slovenije eden redkih v panogi, ki se lahko pohvali s pozitivnimi poslovnimi rezultati. Čisti dobiček iz poslovanja skupine je dosegel 19,1 milijona euvrov, EBITDA pa 57,7 milijona euvrov.

Privatizacija se nadaljuje Skupina Telekom Slovenije je, kot načrtovano, konkretno vpeta v postopek privatizacije, ki postaja vse bolj intenziven. Več o potencialnih ponudnikih bo znano do postavljenega roka v začetku junija. Hkrati podjetje nadaljuje s stroškovno in kadrovsko optimizacijo poslovanja in bo po vseh kazalnikih doseglo zastavljene cilje tudi na tem področju.

Jasna strategija Strategija prvega slovenskega operaterja je jasno začrtana in vodstvo ostaja povsem predano njeni realizaciji. Eden osrednjih ciljev je zadrževanje števila uporabnikov na izrazito konkurenčnem slovenskem trgu, medtem ko je na še nezasičenih regijskih trgih načrtovana nadaljnja rast. Le-ta je sicer mestoma sezonsko pogojena, kar pa ne vpliva na celostno pozitivno sliko.

Pozitivno kljub mnogim številnim negativnim dejavnikom Skupina Telekom Slovenije glede na vse kazalnike krepi svojo lokalno in regijsko vlogo. Ekonomska gospodarska kriza, katastrofalne vremenske razmere, ki jih je pozimi prinesel žled in intenzivna konkurenca niso preprečile pozitivnega trenda, ki se bo po prepričanju in pričakovanju vodstva nadaljeval tudi v prihodnje.

Ne spreglejte