SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poleti Adrie kljub stavki v Lufthansi danes nespremenjeni (video)

1

termometer

Piloti nemškega letalskega prevoznika Lufthansa so napovedali novo stavko, h kateri je zaradi neuspešnih pogajanj o pogojih upokojevanja pilotov pozval njihov sindikat Cockpit.

To bo že deveta stavka pilotov Lufthanse od aprila letos, po napovedih sindikata pa bo letalski promet najbolj prizadela v torek.

Stavka se bo začela opoldne ter sprva prizadela kratke in srednje dolge polete, od torka zjutraj (od 3. ure) pa do polnoči pa jo bodo razširili še na dolge polete in tovorni promet. Stavka naj ne bi prizadela poletov Lufthansine hčerinske družbe Germanwings.

Lufthansa mora zaradi nove stavke odpovedati okoli 1.350 letov, kar je skoraj polovica od 2.800 načrtovanih. Stavka naj bi tako prizadela okoli 150 tisoč potnikov. Promet z vozlišč v Münchnu in Frankfurtu po Nemčiji in Evropi bo ustavljen.

Pri Lufthansi so že napovedali prilagojen načrt poletov, obenem pa sindikat pilotov pozvali k takojšnjim pogajanjem. Ta so propadla v noči na soboto, saj se strani nista mogli zediniti o vprašanju upokojitvene starosti pilotov. Piloti se borijo za ohranitev trenutne sheme zgodnjega upokojevanja, po kateri se lahko pod zelo ugodnimi pogoji upokojijo s 55 leti, družba pa želi to starost zvišati na 60 let.

Piloti Lufthanse so od letošnjega aprila izvedli že osem stavk, zadnjo so končali 21. oktobra, ko so letala prizemljili za 35 ur.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin