Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2017,
10.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

Zdravko Počivalšek Magna Steyr Hoče - Slivnica

Petek, 6. 10. 2017, 10.57

6 let, 6 mesecev

Pogodba z Magno bo podpisana 17. oktobra #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Magna Steyr | Foto Miha Merljak

Foto: Miha Merljak

Izdaja gradbenega dovoljenja je predzadnja stopnica v prizadevanjih države za projekt, ki bo Podravju prinesel pomembno tujo naložbo in več sto novih delovnih mest, pravi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Zadnji korak je napovedan že za 17. oktober, ko bodo na mariborskem letališču slovesno podpisali pogodbi o strateški investiciji ter o spodbudi države, ki jo bo prispevala k projektu.

"Takrat bomo lahko tudi dokončno rekli, da se vloga države pri vzpostavljanju pogojev za omenjeno strateško investicijo končuje," je dejal Počivalšek, ki se je ob tem že zdaj zahvalil vem sodelavcem na ministrstvu, lokalni skupnosti, pa tudi nevladnim organizacijam za konstruktivno sodelovanje, da jim je projekt uspelo pripeljati do sedanje faze.

Novinar: Uroš Maučec/Video: Planet TV


Pomgrad mora počakati na pravnomočnost gradbenega dovoljenja

Obe pogodbi, ki ju bodo podpisali, sta z Magno po njegovih besedah že usklajeni in ju bo vlada obravnavala na naslednji seji. Takrat bodo javnosti tudi predstavljene podrobnosti, za zdaj pa je potrdil, da gre za spodbudo v višini dobrih 18 milijonov evrov, s katero se avstrijsko-kanadska avtomobilska multinacionalka zavezuje k vsaj 100 milijonov evrov težki investiciji, ki bo v petih letih prinesla najmanj tisoč novih delovnih mest.

Informacije o tem, kakšni so roki glede uresničitve projekta, bodo ob podpisu pogodbe predstavili v Magni, Počivalšek je danes le potrdil, da so se priprave na gradbena dela že začele, a bo moral izvajalec del Pomgrad za uradni začetek del počakati še na pravnomočnost gradbenega dovoljenja.

Počivalšek: Gre za odgovorno podjetje, ki ve, kaj je obljubilo

Gospodarski minister je ob tem povedal, da so bila pogajanja med državo in Magno trda na obeh straneh, a je končni dogovor dober za vse. Verjame tudi, da bo Magna izpolnila vse pogoje za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja, ki ga potrebuje še pred začetkom obratovanja prvega obrata - lakirnice, v kateri naj bi delo dobilo 400 ljudi.

"Gre za odgovorno podjetje, ki ve, kaj je obljubilo. Verjamem, da bodo to, kar je zapisano in mi zahtevamo, tudi izpolnili. V nasprotnem primeru bomo pač morali ponoviti vajo," je dejal Počivalšek in potrdil, da so že dorekli tudi imena šestčlanske komisije, ki bo okoljsko spremljala izvedbo projekta in poznejše obratovanje novega proizvodnega obrata v Hočah.

Magninemu projektu postavitve obrata v občini Hoče - Slivnica se bo v procesu zagotavljanja potrebnih kadrov s svojimi programi pridružila tudi mariborska univerza. Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar je povedal, da je prav to glavni smisel njihovega sodelovanja, ob tem pa dodal, da giganti, kot je Magna, potrebujejo praktično vse profile kadrov. STA
Ne spreglejte