Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2011,
10.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 3. 2011, 10.54

7 let, 2 meseca

Podporniki in nasprotniki malega dela izenačeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po rezultatih ankete časnika Delo bi bil na referendumu o malem delu zakon potrjen, pokojninska reforma pa bi padla. Delež podpornikov in nasprotnikov TEŠ 6 je izenačen.

Na referendumu o zakonu o malem delu bi največ anketiranih, 41,7 odstotka, glasovalo za. Odgovor proti jih je dalo 38,6 odstotka. Petina vprašanih, 19,6 odstotka, je neopredeljenih oziroma se referenduma ne nameravajo udeležiti. Nasprotovanje pokojninski reformi Morebitnemu referendumu o pokojninski reformi pa kaže na neuspeh reforme. Proti njej bi glasovalo 47,3 odstotka vprašanih, za bi jih glasovalo 36,2 odstotka. Referenduma se ne bi udeležilo oziroma neopredeljenih je 16,5 odstotka vprašanih. Velika večina podpira protest obrtnikov

Javnost pa odločno podpira slovenske obrtnike v njihovem protestu. Na vprašanje, ali podpirajo protest obrtnikov, je namreč 70,6 odstotka vprašanih odgovorilo, da ga podpirajo, in 24,3 odstotka, da ga ne podpirajo.

Razdvojena je slovenska javnost glede naložbe v šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ 6). Deleža podpornikov in nasprotnikov sta povsem izenačena. Da naložbo podpirajo, jih je v tokratni anketi odgovorilo 41 odstotkov vprašanih, enak odstotek pa je ne podpira.

Nizka podpora tako elektriki iz termoelektrarne kot nuklearke Neodločnost je bistveno narasla tudi pri vprašanju o tem, kakšno vrsto električne energije izbrati za prihodnost. Anketirane so spraševali, kateri vrsti elektrarne bi Slovenija morala dati prednost, če bi se morala odločiti za dodatno elektrarno - TEŠ 6 ali novi jedrski elektrarni. Za termoelektrarno se jih je odločilo 22,6 odstotka, za jedrsko pa 13,6 odstotka. Večina, 58,6 odstotka, pa je odgovorila, da prednosti ne bi smeli dati nobeni, temveč bi novo elektriko morali zagotoviti kako drugače.

Ne spreglejte