SiolNET. Posel danes Novice
0,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po občutni pocenitvi tokrat evro dražji rezervoar

0,96

termometer

bencinska črpalka
Foto: Ana Kovač

Ob polnoči se bo bencin podražil za 1,4 centa oziroma za 70 centov na 50-litrski rezervoar, pri dizlu pa bo sprememba za poln rezervoar 95 centov.

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči zvišali. Bencin se bo podražil za 1,4 centa na 1,291 evra na liter, dizel pa za 1,9 centa na 1,234 evra na liter.

Pred 14 dnevi, ob zadnji spremembi cene goriv, je bil eden večjih padcev cen v zadnjih letih. Takratna cena bencina je bila najnižja v letošnjem letu po marcu, dizel pa je bil nazadnje tako nizko 15. januarja.

 

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta. STA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin