SiolNET. Posel danes Novice
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po dveh podražitvah decembrsko bencinsko darilo

0,53

termometer

gorivo OMV
Foto: OMV Slovenija

Od polnoči bo za 50 litrski rezevoar treba odšteti pol evra manj kot do zdaj, za enako količino dizelska goriva pa 0,4 evra manj.

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, se bosta opolnoči znižali. Liter 95-oktanskega bencina se bo pocenil za 1,1 centa na 1,289 evra, dizel pa za 0,8 centa na 1,244 evra, so sporočili iz OMV Slovenija.

Pred tokratno pocenitvijo se je gorivo dvakrat podražilo. Dizelsko gorivo je bilo na ravni 1,252 evra za liter nazadnje maja 2015, je razvidno s spletne strani gospodarskega ministrstva.

Cene delno regulirane

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami.

Drugod po državi so cene teh goriv regulirane. Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Od julija se pri izračunu modelske cene upošteva tudi biokomponenta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin