SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po banki Raiffeisen se iz Slovenije umika še Sberbank

1

termometer

Po treh letih se iz Slovenije umika banka Sberbank, ki zaposluje 325 ljudi. Za prevzem se po neuradnih informacijah potegujeta ameriški investicijski sklad Apollo in ruska Expobank.

Potem ko je letos spomladi odhod iz Slovenije napovedala avstrijska banka Raiffeisen, slovenski bančni trg po pisanju Dnevnika zapušča tudi ruska Sberbank. V Slovenijo je prek nakupa Volksbank vstopila leta 2012 in ima osem poslovalnic ter 4,5-odstotni tržni delež. Lani je prevzela tudi portfelj fizičnih oseb Probanke, ki je v likvidaciji.

Vzrok majhnost trga in zniževanje kreditne aktivnosti bank Kot piše Dnevnikova novinarka Suzana Kos, je bil eden od pomembnih dejavnikov za umik tudi majhnost slovenskega bančnega trga ter posledično omejene možnosti za nadaljnjo rast na njem. Trg zaznamuje še zniževanje kreditne aktivnosti bank. Obseg kreditov domačim nebančnim sektorjem se je lani namreč znižal za več kot milijardo evrov.

Po neuradnih informacijah Dnevnika se za prevzem portfelja Sberbank zanimata tako ameriški investicijski sklad Apollo kot tudi ruska Expobank. Apollo je nedavno kupil Novo kreditno banko Maribor, Expobank pa se med drugim zanima tudi za lastniški vstop v Gorenjsko banko.

Ponudba in kakovost storitev ostajata V upravi slovenske Sberbank poudarjajo, da postopki morebitne prodaje ne bodo vplivali na ponudbo banke kot tudi ne na kakovost storitev ter na obstoječa pogodbena razmerja s strankami ter poslovnimi partnerji. Komitenti bodo pravočasno obveščeni o vseh spremembah, ko se bodo te zgodile, do nadaljnjega pa banka še posluje kot del skupine Sberbank.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin