SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plače upraviteljev v Probanki usklajene z Lahovnikovim zakonom

1

termometer

 | Foto:
Plače izredne uprave v Probanki so usklajene s t.i. Lahovnikim zakonom, medtem ko ta ni vplival na že usklajene plače izredne uprave v Factor banki.

Tako so zatrdili v Banki Slovenije, kjer so morali to urediti do 20. februarja.

Banka Slovenije: Plače so bile že nižje, kot je zakonska omejitev Kot so pojasnili, zakon o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v državni lasti in samoupravnih lokalnih skupnosti oz. Lahovnikov zakon, ki osnovno plačilo direktorjev omejuje na tri- do petkratnik povprečne bruto plačo v družbi oz. skupini, ni vplival na plače predsednika in članov izredne uprave Factor banke, saj so bile te že nižje, kot je zakonska omejitev.

Pri predsedniku in članih izredne uprave Probanke pa bodo po njihovih zagotovilih podpisani ustrezni aneksi k pogodbam. V skladu z določili tega zakona pa so jim že bile izplačane plače za januar.

V centralni banki, ki je postopek nadzorovane likvidacije nad obema bankama uvedla lani, so napovedali razkritje podatkov. Za to imamo soglasje članov izrednih uprav in bomo višino plače po posredovanju aneksov na pristojno ministrstvo lahko razkrili, so navedli.

Konec januarja so v Banki Slovenije sicer razkrili, da sta mesečni plači predsednikov obeh izrednih uprav, Klausa Schusterja (Factor banka) in Imreja Balogha (Probanka) 15.000 evrov bruto, mesečne plače članov izrednih uprav pa 13.500 evrov bruto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin