Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2016,
16.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

3

Natisni članek

Letalo Ivo Boscarol Pipistrel

Torek, 26. 4. 2016, 16.06

6 let, 6 mesecev

Pipistrelu so se na široko odprla vrata na Kitajsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

3

Direktor ajdovske družbe Pipistrel Ivo Boscarol je iz rok namestnika kitajskega ministra za promet in direktorja tamkajšnje agencije za civilno letalstvo Feng Zhenglina prejel tri certifikate.

 

Certifikate je Pipistrel danes v Ajdovščini prejel za tri letala, in sicer Virus 912, Virus SW in Sinus 912.

 

Na Kitajskem trenutno leti 50 Pipistrelovih letal, je povedal Boscarol. Na Kitajsko jih je uvozilo podjetje Flying Tigers General Aviation, ki ta letala uporablja predvsem za namene marketinga in promocijskih predstavitvenih poletov.

 

 

Proizvodni obrat tudi na Kitajskem

Ivo Boscarol je vesel, da jim je uspelo prestopiti prvo stopnico na poti do sodelovanja na Kitajskem. | Foto: Ivo Boscarol je vesel, da jim je uspelo prestopiti prvo stopnico na poti do sodelovanja na Kitajskem.

 

Vendar ima Pipistrelov predstavnik na Kitajskem in direktor podjetja Flying Tigers Danny Wu ambiciozne načrte prodaje slovenskih ultralahkih letal na kitajskem trgu. V četrtek je ob robu podpisa dveh sporazumov s področja letalstva med Slovenijo in Kitajsko povedal, da bi lahko ta številka segla do tisoč.

 

A pogoj za to je postavitev proizvodnje na Kitajskem. Po Boscarolovih besedah Pipistrel ne želi zamuditi tega trenutka, zato bodo že v letošnjem letu začeli nekatere postopke za gradnjo od enega do treh proizvodnih obratov. Boscarol razmišlja tudi o možnosti, da bi kitajskemu partnerju omogočil vstop v lastništvo Pipistrela.

 

"V Pipistrelu smo ponosni, da smo lahko del take zgodbe. Projekti, ki jih načrtujemo na Kitajskem, so rezultat prizadevanja in sodelovanja civilnih letalskih oblasti Slovenije in Kitajske. S podporo civilnih letalskih oblasti obeh držav je Pipistrelu uspelo iti še korak naprej na svoji poti, predvsem pa prestopiti tisto prvo in najpomembnejšo stopnico na poti kitajsko-slovenskega sodelovanja v letalski industriji," je povedal Boscarol.

 

Prejšnji petek je Pipistrelovo letalo Virus prejelo certifikat Evropske agencije za varnost v letalstvu (EASA) in postalo prvo s takšnim certifikatom v zgodovini Slovenije.

Ne spreglejte