SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Petrol z novimi predstavniki kapitala v nadzornem svetu (VIDEO)

2

termometer

Skupščina Petrola je za predstavnike kapitala v nadzornem svetu imenovala Iga Grudna, Matijo Blažiča, Ireno Prijović, Tomaža Kuntariča, Klemna Ferjančiča in Mladena Kaliterno.

Petrol, ki bo ves bilančni dobiček za 2012 namenil za dividende, bo tako dobil nov nadzorni svet.Gruden, Blažič, Prijovićeva, Kuntarič in Ferjančič bodo štiriletni mandat nastopili 7. aprila, Kaliterna pa 16. julija, ko se dosedanjim nadzornikom pod Kuntaričevim vodstvom izteče mandat. Izglasovali nasprotni predlog Po predlogu uprave Petrola so bili sicer za predstavnike kapitala v nadzornem svetu predvideni Jože Kaligaro, Prijovićeva, Vinko Malavašič, Kuntarič, Marko Simoneti in Kaliterna. Ker pa so delničarji izglasovali nasprotni predlog Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod), ki imata v Petrolu skupaj v lasti nekaj več kot 28-odstotni delež, do glasovanja o tem predlogu ni prišlo. Prav tako skupščina ni glasovala o predlogu društva Mali delničarji Slovenije (MDS), ki je namesto s strani uprave predlaganega Kaligare za nadzornika predlagalo Gordana Šipiča, pa tudi ne o predlogu Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), ki je želelo med nadzorniki videti Andra Ocvirka in Gorana Brankoviča.

Zaposlene v nadzornem svetu medtem zastopajo Andrej Tomplak, Ika Krevzel Panić in Zoran Gračner, ki jih je svet delavcev Petrola za člane nadzornega sveta imenoval v začetku februarja, mandat pa so nastopili 22. februarja.

Za dividende namenili celoten bilančni dobiček Delničarji Petrola so upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnico za delo v lanskem letu, odločili pa so tudi o uporabi bilančnega dobička za leto 2012 v višini 20,6 milijona evrov. Skladno z nasprotnim predlogom, ki ga je vložil Sod, bodo za dividende namenili celoten bilančni dobiček, kar bo zneslo 10 evrov bruto za delnico.

Družba bo delničarjem, ki so pri KDD vpisani na dan 8. april, dividende izplačala 12. avgusta.

Po predlogu uprave, o katerem pa zaradi izglasovanega predloga Soda delničarji niso glasovali, bi za dividende namenili 17,5 milijona evrov oz. 8,50 evra bruto na delnico, preostanek bilančnega dobička v višini dobre tri milijone evrov pa bi razporedili v druge rezerve iz dobička.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin