SiolNET. Posel danes Novice
2,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na prodaj je pet bohinjskih hotelov

2,40

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

V Bohinju prodajajo pet hotelov, za katere želita lastnika skupaj iztržiti 20 milijonov evrov. Štirje so v lasti Zmaga Pačnika, enega prodaja Japec Jakopin.

Podjetnik Zmago Pačnik želi za hotel Bohinj iztržiti pet milijonov evrov, za propadajoči hotel Zlatorog sedem milijonov evrov, za hotel Ski na Voglu tri milijone evrov, za apartmaje Triglav v Stari Fužini pa 1,8 milijona evrov. Nekdanji lastnik Seawaya Japec Jakopin za svoj hotel Bellevue pričakuje tri milijone evrov, v časniku Delo piše novinar Blaž Račič.

Da so prodajne cene občutno previsoke, je za Delo potrdil nepremičninski strokovnjak Borut Kordež iz nepremičninske agencije Makler Bled. Po njegovem mnenju bi prodajalca za lastnike iztržila pol manj. Pravi, da je za ceno zaprtega in propadajočega hotela Zlatorog z depandanso in vilo mogoče kupiti delujoča hotela Toplice ali Golf na Bledu. Prav tako se za milijon evrov v Kranjski Gori prodaja hotel Lek.

Jakopin, ki ima v Bohinju v lasti še hostel Pod Voglom, je za Delo dejal, da med mogočimi kupci vidi predvsem premožne Ruse in Ukrajince. Pačnika jim ni uspelo dobiti za komentar.

Da so prodajne cene hotelov pretirane, se strinja tudi bohinjski župan Franc Kramar. Prepričan je celo, da jih lastniki prodajajo s figo v žepu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin