Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 2. 2015,
9.52

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HP tiskalniki pisarna naložbe advertorial

Torek, 10. 2. 2015, 9.52

2 meseca, 1 teden

Pametne naložbe, ki bi jih moralo upoštevati vsako podjetje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Katere so tiste naložbe, ki bodo vaše podjetje optimizirale do te mere, da bo opravljanje vsakodnevnih opravil steklo hitreje in učinkoviteje?

Ko razmišljamo o izboljšanju učinkovitosti svojega podjetja, bi morali upoštevati pogoje dela, ki oblikujejo dnevne delovne procese, in to, kako bi jih lahko izboljšali.

Več bi morali vlagati tudi in predvsem v ključne elemente v procesih dela. Tukaj imamo v mislih predvsem dve komponenti:

- skrb za dobro počutje zaposlenih, - skrb za optimizacijo osnovnih sredstev.

Ustvarite sproščeno vzdušje, kjer je vsak zaposlen vreden dobre pohvale

Vsak dober menedžer bi moral stremeti k temu, da bi v svojem podjetju ustvaril oazo dobrega počutja in sproščenosti, kar bi delovalo spodbudno tako na osredotočenost, angažiranost in hkrati na premagovanje vsakodnevnega stresa.

Dobro ozračje med zaposlenimi lahko dosežete na različne načine – na individualen način, z uvedbo nagrajevanj in jasno določenih kriterijev za napredovanje, z zaupanjem v zaposlene in možnosti samostojnega dela, pa tudi z globalnimi reorganizacijami. Pomembno je sodelovanje, fleksibilnost, mobilnost in zaupanje na vseh ravneh.

Dokazano je, da se z izboljšanjem ozračja med zaposlenimi poviša tudi učinkovitost, prav tako tudi njihova pripadnost do podjetja.

Poskrbite za učinkovito delovno okolje

Svojim zaposlenim lahko olajšate delo in hkrati zmanjšate stres tudi tako, da jim omogočite kakovostna osnovna sredstva.

Preverite in posodobite pisarniško opremo in hkrati opravite kratko anketo med zaposlenimi. Da bi vam nekoliko olajšali raziskovanje, izpostavljamo nekaj najpogostejših ovir pri delu v pisarnah:

Slabo delovanje klimatske naprave in ogrevanje: Preverite sistem ogrevanja in hlajenja v pisarnah. Upoštevajte priporočila za ogrevanje prostorov – idealna temperatura v pisarnah je 21 stopinj Celzija, kar seveda ne velja v poletnem času, ko bi morala biti temperatura v prostorih do največ pet stopinj nižja kot zunanja.

Računalniki: Eden največjih zaviralcev dela je slab, nezmogljiv in zastarel računalnik. Poskrbite za ustrezne računalniške pripomočke s sodobno računalniško opremo.

Tiskalniki: Slabi in počasni tiskalniki, pa tudi nefunkcionalni tiskalniki, ki ponujajo premalo, pisarniškemu delavcu povzročajo največ preglavic. Priporočamo nakup hitrih, zmogljivih in cenovno ugodnih tiskalnikov Officejet Pro X in Officejet Enterprise X series, ki so najprimernejši za majhna in srednje velika podjetja.

Telefon: Sodobno opremljena pisarna še vedno potrebuje tudi stacionarni telefon, ki prikazuje zgrešene klice, ima funkcijo za shranjevanje telefonskih številk ter možnost prevezave.

Stoli in razsvetljava: Zdravje sedečih zaposlenih boste obvarovali tudi z nakupom udobnih stolov in z ustrezno razsvetljavo, ki ne bo obremenjevala njihovih oči.

Ne spreglejte