Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 1. 2011,
14.12

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 26. 1. 2011, 14.12

7 let, 2 meseca

Pahor na obisku v Perutnini Ptuj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik vlade Borut Pahor je v okviru vladnega obiska Podravja skupaj s kmetijskim ministrom Dejanom Židanom obiskal Perutnino Ptuj.

Predsednik uprave ptujske družbe Roman Glaser je gostoma predstavil poslovanje v zadnjih desetih letih, umeščenost v širšo regijo ter cilje poslovanja. Izpostavil je skrb za varnost živil. Poudarjajo varnost in kakovost živil "Priprava varnih, kakovostnih, zdravih in okusnih živil iz perutninskega mesa za trge Evropske unije in strateške trge jugovzhodne Evrope je eden izmed ključnih razvojnih načrtov naše skupine," je ob predstavitvi povedal Glaser in dodal, da je tudi vloga vlade pri doseganju teh ciljev izjemno pomembna, tako pri implementaciji mehanizmov varne prehrane za potrošnike kot tudi pri razvoju trga. Glaser: Zastrupitev z dioksinom pri nas ni možna Glaser se je dotaknil tudi dogajanja v zvezi z dioksinsko afero v Nemčiji in zagotovil, da se kaj takega pri njih ne more zgoditi. "Lastni varnostni protokoli kot tudi institucionalno varstvo so namreč implementirani v vse procese in postopke pridelave živil," je dejal Glaser.

Uprava ptujske družbe je izpostavila tudi nekatera najbolj pereča vprašanja, ki zadevajo tako gospodarstvo na splošno kot tudi vprašanja, ki so tesno povezana z živilsko branžo. Med temi izstopajo predvsem cenovni razkoraki med primarno, sekundarno in terciarno ravnijo, kar je še posebej izpostavljeno v času zaostrenih ekonomskih razmer. Omenil je tudi rast cen surovin, energentov in embalaže, nevarnost inflacije, ki je dejavnik tveganja za izvozna podjetja, in vprašanje zakonske regulative dela v Sloveniji.

Podjetja, kot je Perutnina Ptuj, so lahko gonilo razvoja Sogovorniki so razpravljali še o položaju slovenske živilske industrije v širši regiji in bili pri tem enotnega mnenja, da so lahko nekatera podjetja, med njimi tudi Perutnina Ptuj, s svojim imenom, blagovnimi znamkami in ugledom učinkovita in uspešno gonilo razvoja in spodbujanja podjetništva.

V zadnjem desetletju so podvojili obseg proizvodnje in prodaje Perutnina Ptuj v svoji poslovni skupini združuje 19 družb v sedmih državah (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Romunija, Avstrija in Makedonija). V zadnjem desetletju je tako podvojila svoj obseg priprave in prodaje živil ter se še naprej širi in utrjuje svojo pozicijo na trgih držav EU, trgih nekdanje Jugoslavije in drugih trgih. Skupina zaposluje 3700 ljudi in sodeluje še z okoli 500 kooperanti.

Ne spreglejte