SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Oktobra v Sloveniji pet odstotkov več turistov

3

termometer

Oktobra je slovenske turistične kraje in znamenitosti po končnih podatkih državnega statističnega urada obiskalo 234.500 gostov, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Skupaj so ustvarili 620.115 prenočitev oz. pet odstotkov več kot oktobra lani. Statistični urad je tako nekoliko popravil prve podatke, objavljene konec novembra.

Poraslo je zlasti število tujih turistov Oktobra je zlasti poraslo število prihodov tujih turistov, ki jih je bilo 148.195. Glede na enako obdobje lani jih je bilo več za 11 odstotkov.

Oktobra manj nočitev domačih turistov Turisti so sicer v desetem mesecu v naši državi ustvarili 620.115 prenočitev. To je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani, pri čemer je bilo prenočitev domačih turistov 264.759 oz. tri odstotke manj, prenočitev tujih turistov pa 355.356 oz. sedem odstotkov več.

V prvih desetih mesecih skupaj je slovenske turistične kraje in znamenitosti skupaj obiskalo 2,63 milijona turistov, kar na letni ravni predstavlja enoodstotno rast.

V desetih mesecih ustvarili 7,89 milijona prenočitev Turisti so v Sloveniji v desetih mesecih ustvarili 7,89 milijona prenočitev. Število prenočitev je bilo v desetih mesecih za odstotek manjše kot v enakem obdobju lani, pri čemer se je število prenočitev domačih turistov, ki so ustvarili 3,39 milijona nočitev, zmanjšalo za pet odstotkov, število prenočitev tujih turistov, ki so ustvarili 4,49 milijona nočitev, pa se je povečalo za odstotek.

Statistični urad je tako nekoliko popravil prve podatke, objavljene konec novembra. Takrat so statistiki ocenili, da je slovenske turistične kraje in znamenitosti oktobra obiskalo šest odstotkov več gostov kot v istem mesecu lani in da so turisti skupaj ustvarili tri odstotke več nočitev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin