SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

OECD nam za letos napoveduje 2,5-odstotno rast

2

termometer

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Sloveniji za letos napoveduje 2,5-odstotno gospodarsko rast, za 2016 1,9-odstotno, za 2017 pa 2,7-odstotno rast.

Napoved za prihodnje leto je pustila nespremenjeno pri 1,9 odstotka, za 2017 pa Sloveniji znova napoveduje krepkejšo rast, ki naj bi dosegla 2,7 odstotka.

OECD nam še naprej pripisuje padec stopnje brezposelnosti Gospodarsko rast bo še naprej spodbujal izvoz, postopoma pa bodo k rasti več prispevale tudi zasebna potrošnja in investicije. Izboljšane razmere na trgu dela bodo prispevale k višjim prihodkom, okrevanje v podjetniškem sektorju pa bo okrepilo investicije in izboljšalo konkurenčnost. Rast se bo prihodnje leto upočasnila zaradi padca investicij, povezanega z novim finančnim obdobjem in manjšim črpanjem evropskih sredstev.

OECD Sloveniji v napovedi še naprej pripisuje padec stopnje brezposelnosti. Z lanskih 9,7 odstotka naj bi letos upadla na 9,3 odstotka, prihodnje leto na 9,1 odstotka, v letu 2017 pa zdrsnila pod devet odstotkov na 8,4 odstotka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin