SiolNET. Posel danes Novice
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V upravi SDH ostaja le še Lidia Glavina

0,63

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Nepreklicno je z mesta članice uprave SDH odstopila Nada Drobne Popovič. Funkcijo članice uprave SDH bo Drobne Popovičeva opravljala skladno s pogodbo o zaposlitvi.

V upravi SDH bo tako po odhodu Drobne Popovičeve ostala le še predsednica uprave Lidia Glavina, medtem ko zakon o SDH predvideva tričlansko upravo. Nadzorniki SDH so si vse od decembra lani sicer prizadevali najti tretjega člana uprave, a jim ga ni uspelo imenovati. Noben od kandidatov, ki so se uvrstili v ožji izbor, namreč ni pridobil zadostne podpore članov nadzornega sveta.

Finance so sicer pisale, da naj bi v SDH neuradno prišla nekdanja prva pravnica Pivovarne Laško in nekaj časa tudi predsednica uprave Dela Marjeta Zevnik. Postala naj bi pomočnica uprave. Uradne potrditve o tem sicer ni.

Nadzorniki SDH, ki jih vodi Damjan Belič, so danes tudi sklenili, da SDH na skupščini Save, ki je sklicana za ponedeljek, ne podpre sklepa o dokapitalizaciji družbe v višini 12,5 milijona evrov. Seznanili so se z namero, da SDH dolžniško financira ali vstopi v delež v družbi Sava Turizem v maksimalnem znesku 4,7 milijona evrov, s čimer zagotavlja sredstva za prevzem deleža v Hotelih Bernardin.

Kot je povedal Belič, je sporočilo tega sklepa nadzornikov, da je SDH pripravljen podpreti načrte za konsolidacijo slovenskega turističnega sektorja, a ne preko Save, ki je v prisilni poravnavi, temveč preko Save Turizma, ki je normalno delujoče podjetje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin