SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obnova smučišča Kanin zagotavlja 70 novih delovnih mest

2

termometer

 | Foto:
Ministrstvo za gospodarski razvoj je z Občino Bovec na podlagi odločbe o dodelitvi evropskih sredstev včeraj podpisalo pogodbo o sofinanciranju sanacije žičniških naprav na smučišču Kanin.

Revitalizacija smučišča Kanin je po mnenju ministrstva nacionalnega pomena tako za razvoj žičniškega in zimskega turizma kot tudi za razvoj celotne Severnoprimorske regije in spodbujanje razvoja celovitih turističnih produktov v Posočju, menijo na ministrstvu.

Smučišče Kanin je po njihovih besedah zaradi svoje specifične geografske značilnosti edino visokogorsko smučišče v Sloveniji, ki presega višino dva tisoč metrov in dolgoročno še lahko zagotavlja naravni sneg.

Za projekt 3,8 milijona evrov evropskega denarja Obnova smučišča Kanin ima, kot trdijo na ministrstvu, prav tako izreden gospodarski in razvojni pomen, saj neposredno in posredno zagotavlja približno 70 novih delovnih mest, na daljši rok pa skozi razvoj smučišča in projekte v dolini tudi več sto novih zaposlitev.

Za projekt je bilo dodeljenih 3,8 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, 670 tisoč evrov nacionalnega sofinanciranja in 1,6 milijona evrov nacionalnih proračunskih sredstev, preostali del investicije pa se financira iz lastnih virov Občine Bovec, so še pojasnili na ministrstvu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin