SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Občutna pocenitev: za tank bencina skoraj tri evre manj

1

termometer

Cene pogonskih goriv se bodo v torek znižale. Najbolj se bosta pocenila oba bencina, in sicer za okoli dva evra na 50-litrski rezervoar. Nespremenjene pa ostajajo ocene kurilnega olja.

V povprečju bo za liter najbolj prodajanega bencina treba odšteti več kot pet centov manj kot zdaj, liter dizla pa bo cenejši za dobre tri cente.

Za najbolj prodajani bencin boste plačali 2,75 evra manj Za liter najbolj prodajanega, neosvinčenega 95-oktanskega bencina bo treba v prihodnjem 14-dnevnem obdobju odšteti 1,232 evra, kar je 5,5 centa manj kot zdaj. Za polni (50-litrski) rezervoar boste plačali 2,75 evra manj.

Liter 100-oktanskega bencina se bo pocenil za 5,9 centa na 1,282 evra, liter dizla pa za 3,1 centa na 1,121 evra, kar pri polnem rezervoarju pomeni 1,55 evra manj.

Vlada preprečila pocenitev kurilnega olja Je pa vlada preprečila, da bi se pocenilo tudi plinsko olje za ogrevanje. Na današnji dopisni seji je namreč zvišala trošarine, zato bo treba za liter tudi v prihodnjem 14-dnevnem obdobju odšteti 80,3 centa. V državni proračun se bo zaradi tega vsak mesec steklo pol milijona evrov več kot do zdaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin