SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novolesovi zadružniki želijo preprečiti oškodovanje državnega premoženja (video)

1

termometer

V zadrugi Novi Novoles, ki se je potegovala za nakup poslovnega kompleksa straškega Novolesa v stečaju, se bojijo, da se bo upniški odbor odločil za ponudnike, ki ponujajo manj.

Ker bi radi preprečili oškodovanje državnega premoženja, pozivajo k ponovitvi postopka.

Bojijo se, da bodo tekmeci premoženje razprodali Podpredsednik zadruge Novi Novoles Matic Vidic je povedal, da bi radi zadružniki v prostorih Novolesa oživili straško lesno industrijo. Če bodo omenjene nepremičnine prišle v roke njihovih tekmecev, pa se bojijo, da bodo ti nekdanje Novolesovo premoženje zgolj razprodali.

V zadrugi menijo, da so jih izigrali in jih s tem, ker niso vplačali varščine pri pogajanjih o višji ponudbi, izločili iz postopka. Gre namreč tudi za prodajo oziroma nakup nekdanje Novolesove proizvodne hale – Novoles Primara, ki jo poskušajo prodati v okviru drugega stečajnega postopka.

Ker oba kompleksa sestavljata organsko celoto, zadružniki menijo, da bi morali postopka združiti. Omenjena kompleksa namreč drug brez drugega ne moreta delovati, kupca poslovnega kompleksa pa bi lahko zaradi tega pri potegovanju za nakup proizvodnega dela izsiljevali. To je tudi razlog, da varščine niso vplačali in so od pogajanj odstopili, je pojasnil.

"Logično je, da bi morali za Novolesove nepremičnine iztržiti največ, kar je mogoče" Edina možnost, ki jim zdaj preostane, je še negativno mnenje ministrstva za finance glede sklenitve končne prodajne pogodbe. "Logično je, da bi morali za Novolesove nepremičnine iztržiti največ, kar je mogoče, ministrstvo pa bi se moralo zavzemati za čim večji izkupiček," je dodal Vidic.

V primeru negativnega mnenja ministrstva bi morala stečajna upraviteljica razpis ponoviti, kar je tudi zadnja možnost zadružnikov, je še povedal Vidic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin