Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
16.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

novogradnje nepremičnine Peter Cesar nepremičninski trg

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 16.54

6 let, 6 mesecev

Novogradnja ob Celovški razprodana že ob polaganju temeljne plošče

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28
Vila Celovška | Foto Arhitektura 2211

Foto: Arhitektura 2211

Novogradnje v Ljubljani gredo za med. Po še ne zgrajenem projektu Belle vie Tivoli je v Šiški pred končanjem razprodan še en objekt – Vila Celovška. Kakšen bo objekt na križišču med Celovško in Drenikovo cesto?

V zadnjih letih nepremičninski trg in posli z nepremičninami rastejo. Zadnje leto je po številu poslov z nepremičninami preseglo rekordno leto 2007, skupna vrednost poslov pa je prvič po devetih letih znova prebila mejo dve milijardi evrov. Kakšno izbiro imajo kupci na področju novogradenj?

V Ljubljani je v letošnjem poletju v sklepni fazi več stanovanjih projektov. Skupaj bo v projektih Zelene Jarše ob Šmartinski cesti, Belle vie Tivoli in Zeleni Gaj na Brdu na voljo 377 novih stanovanj.

Le streljaj od Belle vie Tivoli, ki bo na Frankopanski ulici, bo v Šiški predivoma do prihodnje pomladi zrasel še en večstanovanjski objekt.

To je Vila Celovška, ki bo končana prihodnje leto, stala pa bo na križišču Celovške in Drenikove ceste, kjer je bil do zdaj travnik. Vhod bo z Alešovčeve ulice.

Investitor Clipplus je gradnjo začel junija, konec obrtniških del pa pričakujejo v marcu 2018. Vrednost projekta ocenjujejo na 2,2 milijona evrov.


Stanovanja, ki jih v Ljubljani prodajajo za več kot milijon evrov 


Kako velika bodo stanovanja?

40, 50, 65, 80 in 100 kvadratnih metrov.

Povprečna cena približno tri tisoč evrov za kvadratni meter

Po besedah arhitekta Petra Cesarja bo v objektu 19 stanovanj različnih velikosti. Vsako stanovanje bo imelo tudi parkirno mesto v garaži. V predprodaji so prek nepremičninske agencije prodali vseh 19 stanovanj, poslovni prostori pa so ostali v lasti investitorja.

Cena? "Povprečna cena stanovanja je bila približno tri tisoč evrov za kvadratni meter z vključenim DDV-jem in parkirnim mestom," razlaga Cesar. Če ne bo kakšnih zapletov, se bodo lahko novi lastniki v novozgrajena stanovanja vselili prihodnje poletje ali najkasneje do začetka septembra.

Belle vie Tivoli | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Kje se še gradi v Ljubljani?

Kar nekaj nepremičninskih projektov pa je še v začetni fazi gradnje. Eden od njih je Tribuna na Prulah, ki jo je podjetje Blaža Miklavčiča kupilo iz stečaja Kraškega zidarja. Tam naj bi bilo 63 stanovanj, v Zupančičevi jami pa bo 91 stanovanj  v šestnadstropnem objektu Ypsilon. Njegova posebnost bo tudi ta, da v njem ne bo poslovnih prostorov, temveč zgolj od 40 do 120 kvadratnih metrov velika stanovanja.

V soseski Osmica na Brodu bo osem vil s po štirimi stanovanji. Skupno 32 nadstandardnih stanovanj bo vseljivih konec leta. Do konca maja so prodali 60 odstotkov enot.

Zeleni gaj Brdo | Foto: Marko Rabuza Foto: Marko Rabuza Republiški in ljubljanski stanovanjski sklad si želi nadaljevati gradnjo nove soseske, ki bi stala nasproti Zelenega gaja. Imenovala bo se Brdo 2, v njem pa bo prostora za 650 neprofitnih stanovanj. Stanovanja bodo namenjena zgolj najemnikom, ki bodo upravičeni do neprofitne najemnine.

Novega lastnika je dobilo tudi 160 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče v Podutiku nasproti kamnoloma. Za poldrugi milijon evrov je zemljišče kupilo podjetje Esplanada, ki je v lasti šentrupertskega župana Ruperta Goleta. Tu namerava zgraditi stanovanjsko naselje s 50 enotami, a ker prostorski načrt še ni sprejet, začetek gradnje ni kmalu verjeten.

Ne spreglejte