Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
15. 3. 2013,
13.54

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

potniki Evropska komisija pravice potnikov EU 261

Petek, 15. 3. 2013, 13.54

7 let, 2 meseca

Novi ukrepi za večje pravice potnikov v Evropi

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Evropska komisija je te dni predlagala prenovo ukrepov za zagotavljanje pravic evropskih potnikov. Poudarek je tudi na njihovem doslednejšem uveljavljanju, med drugim poudarja pristojni komisar.

Podpredsednik Evropske komisije, zadolžen za promet, Siim Kallas je ob predlogu novih sprememb izpostavil zadovoljstvo z obstoječo evropsko zakonodajo o varstvu potnikov in obenem izpostavil predlagane spremembe, ki bodo v prid tako potnikom kot letalskim prevoznikom pri zagotavljanju poglavitnega cilja – potnike čim bolj pravočasno pripeljati tja, kamor so namenjeni. Evropska unija že zdaj edina, kjer so potnikom zajamčene celovite pravice "Uspešnost Evropske unije pri varstvu in podpori pravic potnikov je eden od odmevnih dosežkov njene prometne politike. Evropska unija je prva in edina regija na svetu, kjer potniki pri vseh vrstah prevoza uživajo popolne in celovite osnovne pravice, do posebne pomoči pa so upravičeni tudi invalidi in potniki z omejeno mobilnostjo," je trenutno stanje povzel Kallas. Najdaljše in najboljše izkušnje so v letalskem prometu Evropski komisar je še spomnil, da so predpise o pravicah potnikov najprej uvedli na področju letalstva že leta 2005: "Zato imamo na tem področju najbogatejše izkušnje. Na splošno so veljavni predpisi dobri; potnikom so recimo zelo koristili med kriznimi razmerami ob izbruhu islandskega vulkana leta 2010. Hkrati pa so se pokazale tudi nekatere pomanjkljivosti. Prav na podlagi teh večletnih izkušenj, ki smo jih pridobili od leta 2005, Evropska komisija predlaga nekatere spremembe oziroma njihovo posodobitev."

Uresničevanje pravic ne poteka vedno gladko Pri Evropski komisiji so med spremljanjem sedanje zakonodaje ugotovili, da je preveč letalskih potnikov nezadovoljnih, ker se zavedajo svojih pravic, a jih v praksi ne morejo uveljavljati. Kallas vidi razloge predvsem v tem, da veliko sedanjih predpisov ni popolnoma jasnih, poleg tega pa države članice zelo različno uporabljajo pravila za obravnavo pritožb. "To povzroča zmedo in izkrivljanja na notranjem trgu," opozarja evropski prometni komisar, sicer doma iz Estonije.

Kot eno od področij, kjer so zaznali največ nejasnosti, je opredelitev tega, kaj so izredne okoliščine in kaj ne. "Izraz je morda slišati nedolžno, vendar ga lahko letalske družbe izkoristijo, da bi se izognile plačilu odškodnine. Različno ga tolmačijo ne le letalske družbe in potniki, temveč tudi nacionalni organi v Evropski uniji," je posvaril Kallas. Jasne opredelitve zagotavljajo večjo gotovost potnikom in prevoznikom Prepričan je, da so ključna načela, katere okoliščine lahko štejejo za izredne, zdaj pojasnjena: "Naravne nesreče ali stavke kontrolorjev zračnega prometa so na primer izredne okoliščine, medtem ko tehnične težave, ugotovljene med rutinskim vzdrževanjem letala, niso. Natančnejše opredelitve tega in drugih izrazov bodo letalskim družbam in potnikom zagotovile večjo gotovost."

Kallas poudarja tudi pomen izvrševanja teh predpisov: "Če to ni učinkovito, prevozniki niso motivirani, da bi predpise spoštovali. Vloga nacionalnih izvršnih organov bo jasneje opredeljena, njihovo delovanje pa bo ob podpori Evropske komisije bolje usklajeno."

Veliko potnikov ne pozna postopkov, prevozniki neredko neodzivni Pristojni za promet pri evropski administraciji iz izkušenj ugotavljajo, da potniki pogosto ne vedo, kako vložiti pritožbo pri letalski družbi, ta pa se nanjo tudi ne odzove vedno. Tudi tega bo zdaj konec: "Letalske družbe bodo morale zdaj nedvoumno pojasniti potnikom, kako zahtevati odškodnino, in odgovoriti v dveh mesecih. V primeru sporov se bodo potniki lahko obrnili na organe za izvensodno reševanje pritožb, ki jim bodo spor pomagali razrešiti enostavno in poceni." Spodbuda prevoznikov, da letov ne bi odpovedovali Izhodiščno načelo pri zamudah je, da potniki potrebujejo oskrbo in pomoč: "Potniki morajo informacije prejeti po polurni zamudi, v primeru najmanj dvourne zamude pa imajo pravico do pomoči ne glede na razdaljo potovanja."

Kallas pojasnjuje tudi spremembe, ki bodo podaljšale spodnjo mejo zamude ob kateri je prevoznik dolžan izplačati odškodnino: "Nasprotno pa želimo pri finančnem nadomestilu za zamude rok podaljšati, da se lahko upoštevajo finančni in obratovalni vidiki zamude. S tem bi letalskim družbam omogočili dovolj časa za odpravo težave in jih spodbudili, da let izvedejo, namesto da ga preprosto odpovejo. Sedanja omejitev treh ur je prekratka, da bi zagotovili rezervne dele ali nadomestno letalo, zlasti v primeru tehnične napake na letališču, ki je precej oddaljeno od domače baze prevoznika. Prizadevamo si torej, da bi bilo uveljavljanje teh pravic učinkovito, ker želimo ljudem pomagati, da se vrnejo domov, ko gre kaj narobe."

Nerealistične pravice ne smejo ohromiti prevoznikov Po veljavnih predpisih odgovornost letalskega prevoznika za zagotavljanje pomoči potnikom v obliki osvežilnih pijač, obrokov in nastanitve ni omejena, tudi če pride do večjih motenj, nad katerimi nima nadzora. "Prav v kriznih razmerah, ki jih je povzročil vulkanski pepel, se je izkazalo, da neomejena odgovornost letalskih družb pri zagotavljanju oskrbe ni realistična. Po ocenah naj bi skupni dodatni stroški za letalske družbe Evropske unije v obdobju manj kot enega tedna, ko je bil večji del evropskega zračnega prostora zaprt, znašali skoraj milijardo evrov, kar je 1,5-krat več od stroškov oskrbe in pomoči v običajnem letu. Letalskih družb ne želimo ohromiti s tem, da bi jih prisilili v kritje neizmernih stroškov, zato menimo, da morajo biti trajanje in stroški oskrbe razumno omejeni. V izrednih okoliščinah tako predlagamo nastanitev za največ tri noči, vendar to ne bi veljalo za invalide, otroke brez spremstva, nosečnice in težke bolnike. Kadar letalska družba potnikom, ki so obtičali na letališču, v dvanajstih urah ne more omogočiti lastnega prevoza, jim mora ponuditi alternativni prevoz z drugim prevoznikom ali prevoznim sredstvom." Zamuda, ko je potnik že v letalu, je prav tako zamuda Mnogo drugih področij bo s predlaganimi spremembami prvič okrepljenih, pojasnjenih ali izrecno določenih, še pojasnjuje Kallas: "Med njimi je tudi na primer pravica do pomoči v primeru zamud na ploščadi, ko so potniki prisiljeni čakati na krovu letala, ali pravica do povratnega leta, kadar potnik odhodnega leta ne izkoristi. Jasneje so opredeljene pravice do pomoči v primeru zamujenega povezovalnega leta zaradi predhodne zamude in leta, ki je prestavljen manj kot dva tedna pred odhodom." Pravice potnikov so in bodo ostale v središču evropske prometne politike Evropski prometni komisar gleda na predlagane spremembe s ponosom in optimizmom. "Odprava vrzeli in večja usklajenost veljavnih pravic bosta zagotovili, da se bodo vsi udeleženci v letalski verigi, od javnih organov prek letališč in letalskih družbe do organizatorjev potovanj in potnikov, zavedali svojih pravic in obveznosti. S trdno podporo držav članic in Evropskega parlamenta, ki bo omogočila uveljavitev teh sprememb, želimo zagotoviti, da bodo letalska potovanja v Evropi postala pravičnejša in prijetnejša."

Ne spreglejte