Novi predsednik NS Luke Koper je Rado Antolovič

Nadzorni svet Luke Koper je danes na ustanovni seji za predsednika nadzornega sveta imenoval Rada Antoloviča, za njegovega namestnika pa Uroša Ilića. Kot je dejal Antolovič, je uprava delala dobro, lahko pa bi še bolje. O morebitni menjavi uprave bo nadzorni svet odločal po tem, ko bodo znani izsledki revizije poslovanja Luke, je povedal.

Foto: STA

Nadzorni svet je med drugim sprejel tudi načrt nadaljnjega dela in imenoval štiri komisije: revizijsko, kadrovsko, komisijo za naložbe in komisijo za organizacijo in procese, so sporočili iz Luke Koper.

Kot je v izjavi po seji pojasnil Antolovič, se ob vsaki menjavi nadzornikov govori tudi o menjavi uprave, vendar bo šele čas pokazal, ali bo uprava delala dobro. "Dosti stvari je, ki jih moramo obravnavati, dosti stvari je treba pogledati v globino in jih rešiti," je dodal.

Glede posebne revizije poslov Luke z izvajalci pristaniških storitev (IPS) je Antolovič ocenil, da revizija samo po sebi ni nič nenormalnega. "Mislim, da cilj revizije ni negativen, če se pravilno usmerimo," je dejal.

Luka Koper dvigalo Foto: Luka Koper

Uprava bi lahko delala bolje

Na vprašanje, ali uprava na čelu z Dragom Matićem uživa zaupanje nadzornega sveta, je novi prvi nadzornik poudaril, da bo treba počakati na izsledke revizije. Sicer pa je ocenil, da je uprava "delala dosti dobro", a hkrati dodal, da bi lahko delala še bolje.

Revizija po njegovih besedah lahko traja različno dolgo, odvisno od tega, kaj vse bo obsegala in kaj bodo revizorji našli. Kot je poudaril Antolovič, sistem IPS ni nekaj novega v Kopru in ga ne nazadnje uporabljajo tudi v drugih lukah po svetu. Osebno pa mu ni všeč, da so delavci IPS plačani precej nižje od drugih. Vendar so ugibanja o vlogi uprave pri tem zdaj lahko zgolj špekulacije, je še dodal.

Revizorji sicer še niso začeli delati, tudi o tem bo govora na naslednji seji nadzornega sveta, ki bo že 28. julija. Je pa Antolovič poudaril pomen ustanovitve nove komisije za organizacijo in procese, ki bo namenjena optimizaciji vseh procesov znotraj družbe. "Mislim, da je zdaj z vsemi temi investicijami prišel čas, da se z notranjimi procesi začnemo bolj ukvarjati," je dodal.

Antolovič je ob tem zavrnil možnost, da bi sam šel za predsednika uprave Luke. Na sedanjem delovnem mestu se namreč dobro počuti, delo pa mu nudi številne izzive, zato ni zainteresiran za mesto predsednika uprave v Kopru.

Komentarji

1
  • Milan48 / 03.09.2017. ob 09:16

    Danes (3.9.) sem poslušal na radiu Koper izjavo predsednika NS Antolovića in po njej mi postaja malo jasneje, da je on tisti "nesposoben tič"in orodje v nekih rokah in mora tako delati. Zbegan je tudi v izjavah, besedni zaklad je ojej. Za predsednika uprave je dejal, da mora biti tak, ki je bolj energetičen kakor Matić. Pa njegov prejšnji dopis po el. pošti Matiću, da naj sponzorira četrtoligaški klub. In tako dalje.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.