Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2016,
13.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NLB Janko Gedrih

Petek, 19. 2. 2016, 13.07

7 let, 2 meseca

Novi predsednik nadzornega sveta NLB je Janko Gedrih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Člani prenovljenega nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke (NLB) so danes za predsednika sveta izvolili Janka Gedriha, za njegovo namestnico pa Sergejo Slapničar.

Gedrih je v NLB delal od leta 1991 do 2010. Pred tem je bil direktor splošnega sektorja v podjetju Stol Kamnik in predsednik IS Občine Kamnik. Od leta 2002 do 2010 je deloval pretežno na jugovzhodnih trgih, kjer je kot član uprave saniral Tutunsko banko v Skopju, bil je generalni direktor NLB Priština in NLB Montenegro bank in predsednik nadzornega sveta Abanke Vipe.

Gedrih, po izobrazbi pravnik, ima dolgoletne izkušnje s področja upravljanja in sanacije bančnih sistemov in s področja delovanja banke na tujih trgih, pretežno na trgih jugovzhodne Evrope.

Koga je v nadzorni svet NLB postavil SDH? Slovenski državni holding je prejšnji teden na skupščini NLB poleg Gedriha za nove člane nadzornega sveta imenoval:

- Antona Ribnikarja, do lani izvršnega direktorja črnogorske NLB, - Antona Macuha, nekdanjega direktorja Agencije za sanacijo bank, - Primoža Karpeta, ki vodi zasebni sklad Blue Sea Capital, in - Lazsla Urbana, ki je delal v Svetovni banki in Evropski banki za obnovo in razvoj (EBRD).

Nadzorni svet sta zapustila Gorazd Podbevšek in Miha Košak. V nadzornem svetu, ki je po novem devetčlanski, ostajajo Tit A. Erker, Andreas Klingen, Sergeja Slapničar in Uroš Ivanc.

Naslednji korak: izbira novega šefa NLB V naslednjem koraku bo prenovljeni nadzorni svet predvidoma imenoval novega predsednika uprave NLB, potem ko je tik pred skupščino odstopil dotedanji prvi mož Janko Medja. Temu se je sicer na skupščini obetala nezaupnica SDH in v naslednjem koraku zelo verjetna razrešitev. Banko začasno vodi Blaž Brodnjak, v SDH pa pri izbiri novega predsednika uprave pričakujejo objavo mednarodnega razpisa.

Ne spreglejte