SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novartis je do zdaj v Slovenijo vložil več kot 1,44 milijarde evrov

3

termometer

Novartis nadaljuje vlaganja v Lek. Nova naložba je 32 milijonov ameriških dolarjev za širitev Pakirnega centra Lendava, medtem ko je do zdaj v Slovenijo vložil več kot 1,44 milijarde evrov.

Razširitev proizvodnih kapacitet in izgradnja novega visokoregalnega skladišča v Pakirnem centru Lendava pomenita nadaljnjo rast tega dela lendavske lokacije Leka, člana skupine Sandoz. Naložba je načrtovana tako, da je sprejemljiva za okolje, so sporočili iz Leka.

Eden pomembnejših pakirnih centrov "Nova naložba pomeni potrditev našega dozdajšnjega uspešnega dela, naše kakovosti in stroškovne učinkovitosti, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje. Naložba potrjuje pomen celotne lokacije v Lendavi, ki je v okviru Sandoza tudi pomembno proizvodno središče za izbrane učinkovine za globalne trge," je povedal Simon Rečnik, direktor Pakirnega centra Lendava, kjer je zaposlenih več kot 200 oseb.

Gre za enega večjih in pomembnejših Sandozovih pakirnih centrov, ki je namenjen oskrbovanju več kot 60 trgov s končnimi izdelki iz Sandozovih tovarn po vsem svetu.

Strokovna ocena vplivov na okolje Za novo skladišče in širitev proizvodnih kapacitet je bila sicer izdelana strokovna ocena vplivov na okolje, končno pakiranje trdnih farmacevtskih izdelkov in njihovo skladiščenje pa nista vir večjih obremenitev okolja. Skupna načrtovana površina vseh etaž novega visokoregalnega skladišča bo pet tisoč kvadratnih metrov.

Novartis, ki je Lek prevzel leta 2003, je do zdaj v Slovenijo vložil več kot 1,44 milijarde evrov. Polovico v razvoj, drugo polovico v širitev in posodobitev proizvodnih kapacitet.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin