Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
17.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 17.48

7 let, 2 meseca

Novak: Podjetje Transturist je temelj za nov začetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Družba Transturist ni obvodno podjetje družbe Viator & Vektor, saj ne bo vstopalo v njegove posle, trdi direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak.

"Predstavlja pa temelj za nov začetek v primeru, da Viator & Vektor kljub vsem prizadevanjem ne bo uspel obstati," je v pismu, ki ga je na spletni strani objavil časnik Finance, zapisal Novak. "K temu se čutim zavezan" "Družbo sem ustanovil z namenom, da v situaciji, ko je Viator & Vektor Logistika razglasila insolventnost in morala ustaviti svoje poslovne operacije, skušam ustvariti predpogoje za nadaljevanje prevozniške in logistične dejavnosti v Škofji Loki," je v pismu pojasnil Novak. "Kot Ločan, ki se celotno svojo delovno dobo ukvarja izključno s prevozništvom, se k temu čutim zavezan, poklican in ne nazadnje tudi usposobljen," je dodal.

Novak obljublja, da bo kot direktor Logistike v celoti in do konca izpolnil svoje poklicne obveznosti ter lastnikom v postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju predložil poročilo o ukrepih finančnega prestrukturiranja, skupaj z opisom finančnega položaja družbe, analizo vzrokov za insolventnost in mnenjem o obstoju vsaj 50-odstotne verjetnosti, da bi bilo mogoče uspešno izvesti finančno prestrukturiranje družbe tako, da bi Viator & Vektor Logistika znova postala kratkoročno in dolgoročno plačilno sposobna.

"Usoda podjetij prevečkrat odvisna od negospodarskih okoliščin" "Dokler bom verjel v še zadnji kanček možnosti za obstoj Viator & Vektor Logistike, bom temu, kot vseskozi doslej, posvečal ves svoj čas, trud, znanje, pa tudi zdravje. A izkušnje našega poslovnega okolja nas učijo, da je usoda podjetij prevečkrat odvisna od negospodarskih okoliščin in vplivov, zato se moramo gospodarstveniki pripraviti na vse možne različice," pravi Novak.

Transturist tako predstavlja temelj za nov začetek v primeru, da Viator & Vektor ne bo uspel obstati. "Pri tem pa bo Transturist po svojih najboljših močeh prednostno zaposloval bivše delavce družbe Alpetour ter Viator & Vektor Logistike," je še obljubil. Okrožno sodišče v Kranju je minulo sredo v register vpisalo družbo Transturist, družba za prevoz, špedicijo in vzdrževanje. Ustanovni kapital je 7500 evrov, edini ustanovitelj in direktor pa je Novak.

Hoskyn Child začel skrbni pregled Viator & Vektorja

Direktor družbe Hoskyn Child Jonathan Wooller je medtem za POP TV povedal, da je družba Hoskyn Child z zainteresiranim partnerjem začela skrbni pregled poslovanja Viator & Vektorja in nadaljuje pogovore s konzorcijem bank. Več naj bi bilo znanega v desetih dneh.

Angleška družba Hoskyn Child je minuli petek na svoji spletni strani objavila, da se je s skupino Viator & Vektor dogovorila, da ji bo pomagala pri strategiji in načrtovanju za prihodnost. Wooler je zapisal, da gre za zelo pomembno pogodbo za Hoskyn Child in da se veseli sodelovanja z vodstvom Viator & Vektorja v prihodnjem letu. Predsednik upravnega odbora družbe Skupina Viator & Vektor Zdenko Pavček je prejšnji teden dejal, da ima strateškega partnerja, ki je pripravljen vstopiti v Viator & Vektor. Za koga gre, ni želel izdati.

Ne spreglejte