NLB prodaja makedonsko pokojninsko družbo

NLB prodaja stoodstotni delež v družbi NLB Nov penziski fond Skopje. Ta upravlja pokojninski sklad obveznega drugega stebra in pokojninski sklad prostovoljnega tretjega stebra, katerih skupna vrednost premoženja v upravljanju znaša približno 370 milijonov evrov.

NLB je lastnica 51 odstotkov makedonske pokojninske družbe, preostali del je v lasti njene hčerinske družbe NLB Banke Skopje

NLB je lastnica 51 odstotkov makedonske pokojninske družbe, preostali del je v lasti njene hčerinske družbe NLB Banke Skopje Foto: Matej Leskovšek

Kot so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB, je NLB lastnica 51 odstotkov makedonske pokojninske družbe, preostali del je v lasti njene hčerinske družbe NLB Banke Skopje. Banki bosta prodajo izpeljali skupaj, postopek pa vodi NLB poslovalnica za podjetniške finance.

Medtem so v NLB s predstavniki Slovenskega državnega holdinga ta teden vlagateljem predstavili prodajo treh četrtin banke po metodi javne prodaje delnic. Obiskali so London, New York in Boston. Postopki prodaje bodo najverjetneje stekli konec aprila po objavi revidiranih lanskih rezultatov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.