SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nepremičnine Steklarske nove na dražbi

2

termometer

Stečajna upraviteljica Steklarske nove Irena Lesjak je za sredi prihodnjega meseca objavila javno dražbo za prodajo nepremičnin in premičnin.

Premoženje je razdelila na dva kompleksa, skupna izklicna cena za vse pa znaša 1,1 milijona evrov. Lesjakova, ki stečajni postopek vodi od letošnjega julija, v okviru prvega kompleksa prodaja dve parceli s skupno površino 5493 kvadratnih metrov, izklicna cena pa je določena v višini 138.423 evrov. Opremo in modele je ocenila na 392.179 evrov. Izklicna cena za drugi kompleks, ki obsega proizvodne objekte, zemljišče in skladiščni plato, pa znaša dober milijon evrov. Varščina za vse predmete javne dražbe je določena v višini 10 odstotkov izklicne cene.

Stečajni postopek je podaljšan do maja 2012 Stečajni postopek Steklarske nove je sicer z letošnjega junija podaljšan do maja 2012, ker prodaja nepremičnin in opreme družbe zaradi pritožbe enega izmed upnikov ne poteka po načrtu. Med stečajnim postopkom Steklarske nove je bilo doslej vloženih 26 izvršb za 58.627 evrov, izdanih pa je bilo 21 pravnomočnih sklepov o izvršbi.

Iz končnega seznama preizkušenih terjatev je razvidno, da je bilo preizkušeno 363 terjatev v skupni vrednosti 9,7 milijona evrov. Nekdanji stečajni upravitelj je priznal prednostne terjatve v višini dobre tri milijone evrov, prereka pa se prednostno poplačilo za terjatev v znesku 6702 evra. Prav tako so priznane navadne terjatve v vrednosti 2,9 milijona evrov, prereka pa se terjatev v višini 48.169 evrov.

Priznana je tudi terjatev, zavarovana z ločitveno pravico, v znesku 3,5 milijona evrov, ločitvena pravica v višini 374.946 evrov pa je prerekana. Priznana je še terjatev, zavarovana z izločitveno pravico, ki znaša 163.770 evrov, prereka pa se izločitvena pravica za terjatve v višini 161.630 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin