SiolNET. Posel danes Novice
6,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemci kupili Avtotehno Vis

6,20

termometer

Avtotehna je nemškemu prodajalcu avtomobilov Avag Holding prodala hčerinsko družbo Avtotehna Vis, enega največjih trgovcev z avtomobili na slovenskem trgu.

Avtotehno Vis je prevzela dunajska družba AV International, ki je po pojasnilih glavnega izvršnega direktorja Avtotehne Milana Perovića del skupine Avag, v Dnevniku piše Sebastjan Morozov.

Na Siol.net smo junija poročali, da je Avtotehna VIS tik pred prodajo nemškemu velikanu, ki s prodajo avtomobilov letno ustvari več kot 1,6 milijarde evrov prihodkov, in da Nemci čakajo samo še na zeleno luč Agencije za varstvo konkurence (AVK). Novi lastniki obljubljajo, da bodo ohranili vse štiri prodajne lokacije Avtotehne Vis in tudi blagovno znamko. Sočasno napovedujejo, da bodo Avtotehno VIS obogatili s svojimi proizvodi in drugimi prednostmi za kupce. 

Lani je sicer Avag prodal 97 tisoč vozil, od tega okoli 48 tisoč novih avtomobilov.

Preberite še:
Avtodistributerji, pozor! Prihaja nemški velikan.

Koliko je Avag, ki ima v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, Poljskem in Hrvaškem več kot 150 prodajnih mest in več kot tri tisoč zaposlenih, odštel za Avtotehno Vis, Perović ni želel razkriti, ker je to poslovna skrivnost. Po neuradnih informacijah Dnevnika je prodajna cena znašala 4,35 milijona evrov.

Avtotehna Vis ima 170 zaposlenih. Lani je imela po podatkih poslovnega imenika bizi.si 51,8 milijona evrov prihodkov, 641 tisoč evrov dobička in 8,8 milijona evrov dolgov. Svoje poslovne enote ima v Ljubljani, Kranju, Škofji Loki in Kopru. Njena ključna dejavnost je prodaja avtomobilov znamke Opel. Od leta 2009 je pooblaščeni prodajalec tudi za znamki Peugeot in Citroën. Poleg tega je pooblaščeni serviser za Chevrolet in vojaška vozila Hummer. Lani je Avtotehna VIS dosegla okoli 52 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je blizu rekordnih iz leta 2014, in 640 tisoč evrov čistega dobička.

 

Video: YouTube

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin