SiolNET. Posel danes Novice
3,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Elan poleg skakalnih smuči opustil tudi proizvodnjo plovil?

3,08

termometer

Ker proizvodnja plovil ne prinaša želenih rezultatov, hkrati pa so za njihov razvoj potrebna visoka vlaganja, naj bi po ukinitvi izdelave skakalnih smuči v Elanu načrtovali še odprodajo navtične divizije.

Po tem, ko se je Elan zaradi novih strateških usmeritev razvoja znamke odločil, da preneha s sponzoriranjem programa skakalnih smuči, ki jih uporablja tudi najboljši skakalec na svetu Peter Prevc, naj bi opustil tudi navtično divizijo, piše Dnevnik.

 

Kot mogoč kupec se je omenjala turška družba, ki na tamkajšnjem trgu trži Elanova plovila.

 

V Elanu teh informacij niso niti potrdili niti zanikali, ideja o prodaji programa plovil pa se je po navedbah časnika pojavila že lani, potem ko je Bank of America Merrill Lynch od Družbe za upravljanje terjatev bank odkupila paket terjatev do štirih podjetij. Med njimi so bile tudi terjatve do Elana, kupec pa je po pregledu poslovanja navtične divizije ugotovil, da ta še zdaleč ne prinaša ustreznih rezultatov, trdi časnik.

Medtem ko so se plovila v Begunjah pred leti proizvajala v štirih proizvodnih halah, se danes proizvajajo le še v dveh. Če bo Elanu uspelo prodati navtično divizijo - kot mogoč kupec se je lani omenjala turška družba Solo Deniz Yatcilik Peyzaj skupaj s partnerji, ki je sicer pooblaščena prodajalka Elanovih plovil v Turčiji -, Dnevnik napoveduje, da naj bi v preostalih dveh halah začeli izdelovati dele za vetrne elektrarne.

 

Skakalni del bo poskušal prevzeti gorenjski podjetnik

Odločitev o opustitvi programa skakalni smuči je dvignila veliko prahu, v reševanje zapleta pa se je vključila tudi Smučarska zveza Slovenije. O prevzemu proizvodnje se pogovarjajo s Petrom Slatnarjem, ki izdeluje okovje za večino skakalcev v svetovnem pokalu. Ta je pojasnil, da naj bi bil dogovor sklenjen v ponedeljek ali najpozneje v torek, tako da bi kmalu po prvomajskih praznikih že lahko stekla proizvodnja.

 

Elan od marca s tremi novimi člani uprave

Družba Elan, ki je lani prešla v roke družb Merrill Lynch International in Wiltan Enterprises v lasti VR Global Partners, je 25. marca dobila nov upravni odbor in glavnega izvršnega direktorja družbe.

Jeffrey Tirman je prevzel funkcijo glavnega izvršnega direktorja, Michaela Stitz, ki je bila prej generalna direktorica za osrednjo in Vzhodno Evropo pri Nikeju, je postala predsednica upravnega odbora, Pascal Aymar, nekdanji podpredsednik marketinga pri Reeboku in Adidasu za azijsko-pacifiško regijo in nekdanji direktor za blagovne znamke pri Salomonu, pa je postal novi član upravnega odbora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin