SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naravne nesreče zavarovalnice letos stale že 30 milijonov evrov

4

termometer

 | Foto:
Podatke o škodi, ki sta jo v zadnjem tednu povzročili poletni neurji, zavarovalnice še zbirajo. Letos so sicer največ denarja izplačale zaradi posledic žleda.

Samo v zadnjem tednu sta Slovenijo prizadeli dve neurji, ki sta podirali drevesa ter zalivali ceste, kleti, stanovanjske in gospodarske objekte, nekaj škode je že zahtevala tudi toča.

Ker zavarovalnice prijave še zbirajo, posledice pa ocenjujejo, o gmotni škodi še ne morejo govoriti. A so nam iz Zavarovalnice Maribor sporočili, da so zaradi toče v začetku prejšnjega tedna prejeli 60 prijav škode.

Največ škode povzročil žled Najhujšo škodo je sicer v letošnjem letu povzročil žled, ki je v začetku februarja ohromil velik del Slovenije. Škoda za vso skupino Sava Re, vključno z Zavarovalnico Maribor in Zavarovalnico Tilia, je takrat znašala približno 20 milijonov evrov, neto učinek na konsolidarne rezultate pa je približno šest milijonov evrov. Kot so sporočili iz zavarovalnice Tilia, je pretežni del škode nastal na železniški infrastrukturi in elektrodistribucijskih vodih.

Triglav izplačal že pet milijonov evrov Tudi v Zavarovalnici Triglav so večino prijav prejeli zaradi žleda. Škoda, ki jo je povzročila zmrzal, bo po njihovih ocenah znašala okoli 10 milijonov evrov, kar pomeni nekaj več kot četrtino povprečja letno izplačanih vsot zaradi naravnih nesreč v obdobju med letoma 2008 in 2012. Sporočili so še, da so do sredine junija letos izplačali za približno pet milijonov evrov odškodnin.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica pa je zaradi žleda izplačala 851 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin