Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2011,
18.48

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 3. 2011, 18.48

7 let, 2 meseca

Napovedana polmilijardna naložba v Revoz v fazi predprojekta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skoraj pol milijarde evrov visoka naložba v industrijo, ki jo je v petek omenil premier Borut Pahor, naj bi se po neuradnih, a zanesljivih virih Televizije Slovenija nanašala na novomeški Revoz.

Da je projekt, ki ga naj bi potrdili konec leta, še zaupne narave, pa so povedali v Revozu.

"Še vedno v fazi predprojekta" Po besedah Revozove predstavnice za stike z mediji Nevenke Bašek Zildžović informacija ni nova, saj je bil projekt proizvodnje novega twinga in štirisedežnega smarta v Revozu prvič omenjen že ob objavi partnerstva med zvezo Renault Nissan in Daimlerjem aprila lani pa tudi v začetku letošnjega leta, ko je Renault objavil svojo industrijsko strategijo, je pojasnila.

Projekt je še vedno v "fazi predprojekta" in je torej večina podatkov v zvezi z njim zaupnih, potrjen naj bi bil konec leta. V teku so priprave, različne študije in izračuni, kot je bilo napovedano, pa so v Revozu tudi oddali vlogo za dodelitev spodbude za tujo investicijo, je še povedala Bašek Zildžovićeva.

Kot je poročala nacionalna televizija, so "iz neuradnih, a zanesljivih virov" izvedeli, da gre za investicijo v novomeški Revoz, ki naj bi jo minimalno financirala tudi država, predvsem s sofinanciranjem delovnih mest. V Renaultu so že pred časom napovedali, da z nemškim avtomobilskim proizvajalcem Daimler v Novem mestu konec leta 2013 načrtujejo proizvodnjo naslednika twinga in štirisedežnega smarta.

"Skoraj polmilijardni vložek v slovensko industrijo" Pahor je v petek za Televizijo Slovenija dejal, da naj bi v kratkem prišlo do odločitve o skoraj polmilijardnem vložku v slovensko industrijo iz ene od evropskih držav. "Tako se pogovarjava z voditeljem te države, za katero bo slovenska vlada seveda pripravljena dati subvencijo, ker se nam to že kratkoročno, kaj šele dolgoročno, izplača," je dejal Pahor.

Premier je sicer že po podpisu francosko-slovenskega partnerstva v začetku meseca napovedal okrepitev gospodarskih odnosov med državama.

Ne spreglejte