SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Namški Fraport namerava odkupiti vse delnice Aerodroma Ljubljana

2

termometer

 | Foto:
Nemški Fraport je v časniku Finance objavil prevzemno namero za odkup vseh delnic družbe Aerodrom Ljubljana. Za delnico namerava ponuditi 61,75 evra.

Konzorcij prodajalcev 75,5 odstotka Aerodroma Ljubljana je pogodbo o prodaji z nemškim Fraportom podpisal v začetku septembra. Fraport, ki namerava odkupiti tudi deleže preostalih delničarjev, je poleg lastniškega deleža dobil tudi 40-letno stavbno pravico za večino zemljišč, na katerih stoji letališka infrastruktura.

Fraport je za delnico Aerodroma Ljubljana že v omenjenem poslu odštel 61,75 evra, kar pomeni, da je za 75,5-odstotni delež plačal 177,1 milijona evrov, za celotno družbo pa bo moral odšteti 234,4 milijona evrov. Upravljavec letališča nemškem Frankfurtu namerava na ljubljanskem letališču razvijati tako potniški kot tudi tovorni promet, od novega mednarodno uveljavljenega lastnika pa si veliko obetata tako turistično gospodarstvo kot tudi logistični sektor.

Fraport je v današnji objavi sporočil, da ima namen objaviti prevzemno ponudbo za vse delnice Aerodroma Ljubljana, katerih imetnik še ni. Hkrati s ponudbenim dokumentom bo ponudbo objavil najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh po objavi prevzemne namere. Aktivnosti v zvezi s prevzemno ponudbo vodi mariborska banka Raiffeisen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin