Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
10.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Zeleni gaj Stanovanjski sklad RS hiša stanovanja

Torek, 29. 8. 2017, 10.31

6 let, 6 mesecev

Najprej so prodali cenejša stanovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Stanovanja Brdo | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Stanovanjski sklad je v prvem krogu prodaje 64 stanovanj in 18 vrstnih hiš v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani prodal 30 stanovanj in šest vrstnih hiš.

Omenjene nepremičnine so prodali po cenah med 130.000 in 220.000 evrov, kar pomeni, da so bile prodane cenejše nepremičnine, ki so bile na voljo, poroča Dnevnik.

"Preostala stanovanja in vrstne hiše bomo prodajali v naslednjih krogih. Bomo pa morali zdaj te dražje nepremičnine nekoliko oglaševati tistim, ki jih lahko kupijo. Do zdaj nismo nič oglaševali," je za časnik povedal direktor sklada Črtomir Remec.

Drugi krog prodaje stanovanj in hiš, ki jih je sklad začel prodajati maja letos bo med 11. in 20. septembrom, pred tem, med 4. in 8. septembrom, bodo mogoči ogledi. Izbor kupcev bodo opravili 28. septembra, navaja časnik. Cene preostalih stanovanj segajo tudi do skoraj 479.000 evrov z davkom.

Remec je napovedal, da bodo kupce iskali še v dveh ali treh krogih, nato pa bodo nepremičnine, če jih ne bodo uspeli prodati, dali na dražbo.

Nasproti že zgrajenih blokov ob Poti Rdečega križa nameravajo graditi še več blokov. | Foto: Marko Rabuza Nasproti že zgrajenih blokov ob Poti Rdečega križa nameravajo graditi še več blokov. Foto: Marko Rabuza

Sklad sicer v soseski končuje gradnjo enote F2, v kateri bodo v štirih blokih skupno 102 stanovanji, velikosti od 45 do 80 kvadratnih metrov, in bodo namenjena oddaji v najem. Kot je za Dnevnik povedal Remec, na objektih trenutno izvajajo zaključna dela, uporabno dovoljenje pričakuje novembra, nato bodo objavili razpis za oddajo stanovanj. Cena najema bo po njegovih besedah med sedem in osem evri na kvadratni meter.

Na lokaciji nekdanje Opekarne na Vrhovcih je Stanovanjski sklad doslej prodal že več kot 400 stanovanj. V prvem delu prodaje so se cene stanovanj gibale pod dvema tisočakoma, ko so lani prodajali 85 stanovanj, pa se je cena dvignila nad dva tisočaka. Za najcenejše, 35 kvadratnih metrov veliko stanovanje, z dvema parkirnima mestoma je kupec moral odšteti 104.500 evrov. Kvadratni meter stanovanjske površine se je tako prodal za 2.300 evrov.

Ne spreglejte