Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 11. 2013,
10.58

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 13. 11. 2013, 10.58

7 let, 2 meseca

Najboljši turistični projekt posejali v Lučah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Letošnji prejemnik priznanja sejalec za inovativnost in kreativnost v turizmu je Penzion Raduha iz Luč za produkt Spanje in sanje v krošnji dreves.

Povezovanje tradicije s sodobnostjo Po mnenju strokovne komisije je projekt družine Breznik iz Luč, ki povezuje stekleni apartma v kozolcu, prenovljeno staro štalo in hiške v krošnji dreves, rezultat inovativne kompozicije visokokakovostnih ter z zgodbo prostora in vrhunsko arhitekturo obogatenih nastanitvenih zmogljivosti na slovenskem podeželju. Družina Breznik že nekaj let svoje turistične priložnosti išče v povezovanju tradicije s sodobnostjo, že leta 2010 pa je prejela nacionalno priznanje snovalec.

Inovativni turistični pristopi za svež kapital Finalista jubilejnega, že desetega Sejalca sta bila še produkta Srce Slovenije – prijazna destinacija za avtodomarje, ki nagovarja tiste turiste, ki iščejo individualen stik z naravo in pristno lokalno kulturo, ter S kajakom po podzemlju Pece, ki nadgrajuje projekt raziskovanja in doživljanja rudniškega podzemlja s kolesi.

"Le novi, inovativni turistični produkti, kot so sejalci, bodo privabili nove investitorje in svež kapital ter prinesli izhod iz krize," pravi Boštjan Skalar, v. d. direktorja javne agencije Spirit Slovenija. Za naziv sejalec je letos prispelo 20 prijav, v katerih ponudniki predstavljajo inovativne prijeme v turistični ponudbi, priznanje pa so letos prvič podelili na Slovenskem forumu inovacij v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Za turistični preboj ključne prometne povezave Ob podelitvi naziva sejalec so pripravili tudi okroglo mizo o priložnostih za inovativno prihodnost v slovenskem turizmu. Po mnenju Marjana Hribarja, direktorja Direktorata za turizem in internacionalizacijo, je za preboj ključno reševanje prometnih povezav s Slovenijo in znotraj nje. Udeleženci so poudarili še, da je izvirnost najprej treba poiskati v sebi ter da je premalo spodbujanja podjetniškega razmišljanja in pristopov med mladimi.

Predstavili so tudi primer avstrijske vasice Werfenweng, v kateri so se za vpeljavo mehke mobilnosti in zelenega transporta vizionarsko odločili že leta 1995, danes pa veljajo za uspešno turistično destinacijo, po vzoru katere se zgledujejo številne druge.

Ne spreglejte