Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
9.39

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

AmCham Slovenija PR članek

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 9.39

5 let, 6 mesecev

Najboljši med najboljšimi v sklopu Povezovanje je Zavod Ypsilon s projektom Made with Y

Oglasno sporočilo

AmCham Slovenija v okviru programa Best of the Best išče in nagrajuje najboljše poslovne prakse v podjetjih, članih AmCham Slovenija. V sklopu Povezovanje so se predstavili izjemni posamezniki in skupine, ki s povezovanjem, sodelovanjem in zaupanjem širijo znanje, izkušnje in optimizem. Zmagovalec v sklopu Povezovanje je postalo podjetje Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Ypsilon s projektom Made with Y.

AmCham PR | Foto:

V sklopu Povezovanje so se predstavili projekti:

  • Bayer, Raziskovalec za en dan,
  • Lek, Regijski BioCamp in interni talenti,
  • Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Ypsilon, Made with Y.

Naziv najboljšega v sklopu Povezovanje in s tem uvrstitev v finale za najboljšo prakso leta 2018 je po izboru občinstva, komisije Best Practice Academy in aktivne poslušalke pripadel podjetju Zavod Ypsilon in njihovemu projektu Made with Y.

Manja Munda, predstavnica zmagovalnega podjetja Zavod Ypsilon, se je po razglasitvi zmage zahvalila vsem, ki so glasovali zanje, in čestitala preostalima dvema predstavljenima praksama, da delata dobro za družbo. "Zmaga nam pomeni potrditev, da smo na pravi poti, in to nam zdaj daje nov zagon za naprej," je povedala Mundova.

Aktivna poslušalka, Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za marketing v Zavarovalnici Triglav, je povedala, da je imela v mislih ob ocenjevanju predvsem povezovanje, in zato se je odločila za Zavod Ypsilon. "Zavod Ypsilon s svojo ekipo povezuje različne deležnike v družbi, ki so zelo zahtevni, in zato ima projekt velik potencial. Želela bi si, da s tem še v širši mreži nadaljujejo," je povedala aktivna poslušalka.

"Z vedno več robotizacije in digitalizacije je naša edina konkurenčna prednost empatija in povezovanje. Povezovanje in vzpostavljanje stičišč za sodelovanje pa sta tudi ključni vlogi AmCham Slovenija, zato sem tudi izjemno vesela, ko imamo priložnost videti, s kakšno skrbnostjo in zanosom to počnejo naši člani. Sploh zato, ker se lahko od tega toliko naučimo," je povedala Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija.

"Verjamem, da rezultat sodelovanja in ustvarjanja skupnih projektov ni samo večji doseg ljudi in večji končni učinek, ampak s tem delamo pomemben korak v smeri grajenja družbe, ki temelji na kulturi sodelovanja in povezovanja. Jabolko ne pade daleč od drevesa, če to delamo mi, bodo to zagotovo počeli tudi tisti, ki pridejo za nami - in naj nam bo to motivacija," pa je povedala Nina Marinšek, vodja za članstvo in partnerstva v AmCham Slovenija in vodja projekta Best of the Best.

Zmagovalni projekt:

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Ypsilon, Made with Y

Projekt Made With Y združuje mlade iskalce zaposlitve z različnimi deležniki in jim omogoča osebni ter profesionalni razvoj. Ciljna skupina programa so mladi med 15. in 29. letom starosti, ki so prvi iskalci zaposlitve, v program pa vključujejo tako študente kot brezposelne mlade. S povezovanjem med nevladnimi organizacijami, Zavodom za zaposlovanje, Univerzo v Ljubljani in podjetji želijo v Zavodu Y mladim iskalcem zaposlitve ponuditi izobraževanja in povezovanja, ki jih potrebujejo za lahek prehod na trg dela. Skozi proces delavnic mlade opremijo s spretnostmi, potrebnimi za zagotovitev delovnega mesta in aktivnega državljanstva. Po osnovni pridobitvi kompetenc jih povežejo s korporativnim svetom, kjer imajo priložnost spoznati bodoče delodajalce in se z njimi mrežiti. Ker skozi projekt hkrati spoznavajo tudi milenijce kot zaposlene, bodo s povezavo Univerze v Ljubljani, slovenskih in tujih podjetij ter mladih ustvarili študijo o milenijcih na delovnem mestu. Skozi uspešno sodelovanje različnih deležnikov so zagotovili že več kot 30 zaposlitev mladih, program pa želijo nadgraditi do te mere, da bo generacija Y predstavljala uspešno in zadovoljno delovno silo prihodnosti.

Druga dva finalista:

Bayer, Raziskovalec za en dan

Namen projekta Raziskovalec za en dan je širiti zanimanje za naravoslovje med mladimi, podirati mit, da naravoslovje ni zanimivo za dekleta, ter spodbujanje sodelovanja med mladimi talenti, ki so hkrati konkurenti na tekmovanjih, ki se jih udeležujejo. V Bayer Slovenija so se povezali z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in namenili donatorska sredstva za otroke, posebej nadarjene za naravoslovje. Več kot 30 najbolj uspešnih dijakov in devetošolcev, ki so na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih iz naravoslovnih in tehničnih ved dosegli najboljše rezultate ali so se izkazali s kakim drugim izjemnim raziskovalnim dosežkom, je v Leverkusnu doživelo eksperimentalni dan v laboratoriju BayLab. Tam udeleženci delavnic spoznavajo, da je znanost lahko zabavna, naučijo se, kako uporabiti inovativne ideje za reševanje nalog in kako se razvijajo družbi koristne rešitve. Trideset otrok se je udeležilo delavnice iz molekularne genetike, kjer so spoznavali področja raziskav DNK. Po njihovih besedah so se prvič srečali s tako kakovostno laboratorijsko opremo in izvajali eksperimente, kakršnih v šoli niso nikoli.

Lek, Regijski BioCamp in interni talenti

V Leku in Novartisu se zavedajo, kako pomembna so povezovanja za razvoj novih znanj, stroke in strokovnjakov, zlasti mladih talentov, zato skozi BioCamp trajno povezujejo gospodarsko in akademsko sfero, razvijajo nova znanja, sodelovanja in karierne priložnosti za mlade. Regijski BioCamp tako že osem let učinkovito povezuje znanost in gospodarstvo in odpira vrata novemu znanju in inovativnemu razmišljanju za prihodnost. Regijski BioCamp je edinstven mednarodni forum, ki predstavlja priložnost za študente in mlade Lekove zaposlene, da se srečajo s strokovnjaki in vodilnimi menedžerji iz sveta farmacevtske industrije, znanosti in posla. Hkrati imajo tudi priložnost, da spoznajo način dela v farmacevtski industriji, da pridobijo potrebna znanja ter skozi delo v skupinah sami pokažejo svoje znanje in potencial ter si tako odprejo vrata za začetek kariere. Zmagovalci Regijskega BioCampa si z zmago zagotovijo tudi obisk Novartisovega kampusa v Baslu, sodelovanje na globalnem BioCampu, spoznavno ekskurzijo ali celo nekajmesečno delovno prakso.

Več o projektu Best of the Best

V okviru projekta Best of the Best AmCham Slovenija že četrto leto zapored izpostavlja, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele na inovativen način. S svojo kreativnostjo in energijo ne motivirajo le zaposlenih v podjetjih, temveč celotno poslovno skupnost, s povezovanjem, sodelovanjem in zaupanjem pa širijo znanje, izkušnje in optimizem.

Program Best of the Best smo v AmCham Slovenija oblikovali kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj. Namen programa je predstavitev in izpostavitev izjemnega dela zaposlenih v podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija, ter predstavitev uspešnih zgodb in poslovnih praks, ki so lahko vzor in motivacija za slovensko gospodarstvo. Na ta način lahko vsi skupaj pripomoremo k spremembam tudi v drugih podjetjih. Izpostavljamo, kar imamo pokazati dobrega, osredotočeni smo na uspešne zgodbe, za katere želimo, da o njih izvedo tudi drugi.

Trije sklopi - Inovativnost, Motivacija in Povezovanje - so zasnovani kot osnovna tematska izhodišča. Podjetja v slovenski poslovni skupnosti svoje izjemne poslovne prakse prijavijo na razpis, nato pa AmCham Best Practice Academy, posvetovalno telo AmCham Slovenija, skupina izjemnih posameznikov in glasnikov dobrih poslovnih praks, izbere devet finalistov, po tri v vsakem sklopu, ki se nato predstavijo širši poslovni skupnosti. Zmagovalci posameznega sklopa postanejo superfinalisti in se potegujejo za naziv najboljšega med najboljšimi, Best of the Best. Zmagovalca razglasimo na končnem dogodku, zmagovalcu pa poleg laskavega naziva najboljšega med najboljšimi pripade tudi nagrada.

Posebna zahvala pri dogodku Best of the Best pa gre podpornikom in partnerjem programa Best of the Best, generalnima pokroviteljema, podjetjema Ineor in Zavarovalnica Triglav, pokrovitelju sklopa Povezovanje, podjetju Studio Moderna, ter partnerjem programa, STA Potovanja, Hotel Slon in Hiša vizij.

Fotogalerija
1 / 4

Naročnik oglasne vsebine je AmCham Slovenija.

Ne spreglejte