Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 1. 2014,
11.58

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

plača javni sektor zdravstvo pravosodje

Četrtek, 2. 1. 2014, 11.58

7 let, 2 meseca

Najboljše plače v javnem sektorju v zdravstvu in pravosodju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med najbolje plačanimi delovnimi mesti v javnem sektorju leta 2013 prednjačijo vodstveni položaji v bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Visoka izplačila prejemajo tudi nekateri v pravosodju.

Kot v zasebnem je tudi pri plačah v javnem sektorju opaziti precejšnje razlike. Ogledali smo si deset najbolje plačanih delovnih mest v javnem sektorju.

Vse do 73 tisoč evrov bruto v desetih mesecih Med najbolje plačanimi javnimi funkcijami je mogoče opazit vodstvene položaje v mestnih bolnišnicah in zdravstvenih domovih, pa tudi najvišje predstavnike sodne veje oblasti. Ajpesovi podatki o bruto izplačilih funkcionarjem obsegajo obdobje od lanskega januarja do oktobra. Po naših izračunih so se med prvimi desetimi v omenjenem obdobju znašla naslednja delovna mesta:

Položaj direktorja bolnišnice v Postojni trenutno zaseda Aleksander Merlo. Položaj je zasedel 1. januarja 2010, pred njim je bila direktorica Alenka Pleško Mlakar. Višja sodnica Darja Srabotič je bila za začasno predsednico Okrožnega sodišča v Kopru imenovana 27. maja 2013. Pred njo je bil na tem položaju višji sodnik Vitomir Bohinec.

Franc Vindišar je od 21. oktobra 2011 strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje. Pred njim je bil na položaju vršilca dolžnosti strokovnega direktorja Dragan Kovačič. Damjan Žugelj je na položaju direktorja Agencije za trg vrednostnih papirjev od 1. aprila 2008. Pred njim je agencijo vodilNeven Borak.

Edith Žižek Sapačje položaj direktorice zdravstvenega doma v Murski Soboti zasedla 16. januarja 2012. Do takrat je bil direktor zavoda Jože Felkar. Strokovna direktorica Splošne bolnišnice Jesenice Karmen Janša je na položaju od 1. julija 2013. Pred njo je bila na omenjenem delovnem mestu Sandra Tušar.

Trenutno položaj vršilke dolžnosti direktorice Psihiatrične bolnišnice Vojnik zaseda Valentina Winkler Skaza, direktor zavoda Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca v Novi Gorici je Darko Žiberna, direktorica zdravstvenega doma v Radečah je Ingrid Kus Sotošek, Miroslav Mozetič pa je zdajšnji predsednik Ustavnega sodišča RS.

Ne spreglejte