Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2011,
21.03

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 17. 3. 2011, 21.03

7 let, 2 meseca

Nagrade najboljšim zaposlovalcem v letu 2010

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Ljubljani so podelili nagrade najboljšim zaposlovalcem minulega leta zlata nit 2010.

V kategoriji malih podjetij je nagrado prejelo podjetje Vivo, v kategoriji srednje velikih podjetij SAOP računalništvo, v kategoriji velikih podjetij pa Simobil. Posebno priznanje za oblikovanje inovativne organizacijske kulture Podelitev nagrad je del medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit, s katerim želi časopis Dnevnik vplivati na bolj dinamičen razvoj delovnih mest ter prispevati k večji konkurenčnosti gospodarstva. Letos so podelili tudi posebno priznanje za oblikovanje inovativne organizacijske kulture, ki ga je prejelo podjetje Xlab.

Udeležence prireditve je nagovoril minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik, ki je poudaril, da vlada veliko pozornosti namenja spremembi zakonodaje na področju zaposlovanja, s katero se vzpostavlja ravnotežje med fleksibilnostjo in varnostjo na trgu dela, poleg tega pa omogoča večjo prilagodljivost delavcev na hitro spreminjajoče se razmere, delodajalcem pa uspešnejše poslovanje.

Svetlik: Med največjimi izzivi je uspešno vključevanje mladih na trg dela Uspešno vključevanje mladih na trg dela se zdi Svetliku eden najpomembnejših izzivov, s katerimi se soočamo. Čeprav so mladi najbolj prilagodljiva kategorija aktivne populacije, pa potrebujejo tudi varnost. "To smo že povečali z zakonom o urejanju trga dela. Dodatno pa jo bomo lahko tudi z uvedbo malega dela," je napovedal minister.

Izpostavil je tudi nujnost pokojninske reforme, ki se je vsi državljani še ne zavedajo v polnosti. "Gre za vprašanje prihodnosti države Slovenije in vseh generacij, ki živijo v njej," je poudaril.

Delodajalce so ocenjevali zaposleni V raziskavi Zlata nit 2010, ki so jo tokrat izvedli četrto leto zapored, je na anketni vprašalnik odgovarjalo 7357 zaposlenih iz vse Slovenije, ki so izbirali med sedmimi finalisti v vsaki od kategorij. "Vsi najboljši zaposlovalci se pomikajo v smeri iskanja kreativnosti in potencialov svojih ljudi, pri čemer jim je skupno to, da se trudijo krizo obrniti sebi v prid," je ob podelitvi priznanj povedal predsednik uprave Dnevnika Branko Pavlin.

Ne spreglejte