SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorni svet Darsa razrešil predsednika uprave Kneza

0

termometer

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v RS (Dars) je razrešil predsednika uprave Darsa Matjaža Kneza in člana uprave Franca Skoka. Kneza bo začasno zamenjal Tomaž Vidic.

Nadzorniki so kot razlog za razrešitev Kneza in Skoka navedli netransparentno ustanovitev hčerinske družbe Delkom, smo izvedeli. V vodstvu podjetja sta ostala člana uprave Gašper Marc in delavski direktor Marjan Sisinger. Kneza bo začasno zamenjal Tomaž Vidic, ki je že bil v igri za to mesto.

Razrešitev se je zgodila ravno v času, ko sta v teku dva velika razpisa: za dokončanje avtoceste Draženci–Gruškovje in razpis za izbiro izvajalca za elektronsko cestninjenje. Na Dars smo naslovili vprašanja, ali je njuna razrešitev kakorkoli povezana z razpisoma.

Nekdanji predsednik nadzornega sveta Darsa Robert Ličen je razrešitev Kneza označil za pričakovano. "To le potrjuje moje izjave o protipravnemu pritisku politike na gospodarstvo v Sloveniji. Gospod Cerar pač dela proti svojim izjavam v predvolilni kampanji, vse, kar je obljubil, je prelomil. Posledice bodo, plačali jih bomo davkoplačevalci," nam je povedal. Ličen je lani dejal, da je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič (SMC) od njega dvakrat osebno zahteval, da zamenja predsednika uprave Kneza. Minister Gašperšič je te informacije takrat zanikal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin