Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2011,
17.34

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Večer prodaja

Sreda, 18. 5. 2011, 17.34

7 let, 2 meseca

Na ministrstvu za kulturo še preučujejo prodajo Večera

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Veljavni zakon o medijih ne omogoča pregleda okoliščin lastniških pravnih poslov, so v zvezi z Delovo prodajo Večera sporočili iz ministrstva za kulturo.

Na ministrstvu po novem pozivu družbe 3lan in Dela revije v sodelovanju z drugimi organi preučujejo nekatere postopke, ki so s tem poslom neločljivo povezani in lahko vplivajo na odločitev o soglasju. Pomanjkljivosti naj bi odpravil novi zakon o medijih Kot še dodajajo na ministrstvu za kulturo, vsi predhodni postopki v zvezi s prodajo časnika Večer še niso končani in lahko vplivajo na odločitev, na ministrstvu pa se trudijo, da bo to mogoče v najkrajšem možnem času. Sicer pa bo, še pojasnjujejo, vse navedene pomanjkljivosti odpravil novi zakon o medijih, v skladu s katerim bo o tovrstnih zadevah presojala tudi strokovna komisija. Čeh in Raščan od ministrstva zahtevata odgovor Direktorja družb 3Lan in Delo Revije, Denis Čeh in Matej Raščan, sta sicer minuli ponedeljek na ministrstvo za kulturo poslala dopis, v katerem od ministrstva zahtevata odločitev o (ne)izdaji soglasja 3Lanu za nakup Večera. Čeh in Raščan navajata, da je v zakonu o upravnem postopku določeni dvomesečni rok za izdajo odločbe - v tem primeru soglasje za prodajo Večera 3Lanu - že prekoračen, zato od ministrstva zahtevata, naj odloči v tedni dni.

Urad za varstvo konkurence je konec februarja Delu izdal soglasje za prodajo 75 odstotkov delnic Večera murskosoboški družbi 3Lan. Delo, ki je pogodbo za prodajo 79,24-odstotnega deleža Večera z družbo 3Lan sklenilo junija lani, zdaj čaka še na soglasje ministrstva za kulturo.

Večerovi novinarji prodaji nasprotujejo Društvo novinarjev Slovenije in Večerovi novinarji ter uredniki pa prodaji mariborskega Večera družbi 3Lan nasprotujejo, saj menijo, da gre za sporen nakup. Kot poudarjajo, gre za "slamnatega kupca", ki nima premoženja "ter je bil izbran, da se obide določilo zakona o preprečevanju omejevanja konkurence".

Ne spreglejte