Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2019,
7.19

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

2

Natisni članek

Letališče Jožeta Pučnika letalski prevoz

Nedelja, 27. 10. 2019, 7.19

4 leta, 5 mesecev

Na ljubljanskem letališču pozimi 12 rednih letalskih prevoznikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

2

Letališče Jožeta Pučnika Brnik. | Foto STA

Foto: STA

Na ljubljanskem letališču, ki ga upravlja Fraport Slovenija, bo v zimski sezoni 12 rednih letalskih prevoznikov, od tega trije nizkocenovni. Prevozniki bodo ponujali polete na 16 destinacij. Po propadu Adrie Airways, ki je prepeljala približno polovico potnikov na tem letališču, so v Ljubljano prišli Lufthansa, Swiss in Brussels Airlines.

Swiss Airlines
Novice Swiss Airlines spet vzpostavil povezavo med Ljubljano in Zürichom

Ljubljansko letališče bo imelo v zimski sezoni, ta se začne danes in traja do 28. marca 2020, poleg nove trojice redno na voljo še prevoznike Aeroflot, Air France, Air Serbia, Easyjet, Lot, Montenegro Airlines, Transavia, Turkish Airlines in Wizz Air.

Pričakujejo, da se bo vozni red čez zimo spreminjal

Kot so sporočili iz Fraporta, bodo nekateri povečali število poletov. Tako bo Air France na relaciji Ljubljana-Pariz-Ljubljana namesto šestkrat letel 13-krat tedensko. Air Serbia bo na relaciji Ljubljana-Beograd-Ljubljana namesto 11-krat tedensko letela 17-krat, prek Beograda pa povezuje Ljubljano tudi s Skopjem, Tirano, Sarajevom in Sofijo.

Montenegro Airlines bo na relaciji Ljubljana-Podgorica-Ljubljana namesto štirikrat letel šestkrat na teden, Lot Polish pa bo na relaciji Ljubljana-Varšava-Ljubljana namesto sedemkrat letel osemkrat na teden. Aeroflot se je medtem odločil letala, s katerimi leti v Ljubljano in iz nje, zamenjati z večjimi. Tako bo namesto z letali suhoj, ki imajo 90 sedežev, letel z airbusi A320, ki imajo 140 sedežev.

Čeprav so v Ljubljano prišli novi ponudniki, pa v tokratni zimski sezoni ne bo več mogoče neposredno leteti v Köbenhavn, na Dunaj, v Prago, Prištino, Sarajevo, Skopje, Sofijo in Tirano.

V Fraportu sicer pričakujejo, da se bo vozni red čez zimo še spreminjal. Po stečaju Adrie Airways namreč poskušajo nadomestiti ukinjene letalske povezave z Letališča Jožeta Pučnika, kot so ocenili v začetku meseca, pa naj bi bila primerljiva mreža poletov vzpostavljena v letu in pol.

Na letališču so imeli v prvih devetih mesecih 1,9 odstotka več potnikov kot v takšnem času lani, pri tujih prevoznikih je rast 18,4-odstotna, so še navedli v Fraportu.

letališče Frankfurt, Lufthansa, Fraport
Novice Nova prevoznika na Brniku: prihajata Lufthansa in Swiss
Ne spreglejte