Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 3. 2011,
17.09

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 27. 3. 2011, 17.09

7 let, 2 meseca

Na letošnjem SOF prijavljenih preko 600 del

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Agencije, produkcijske hiše in oglaševalci so v tekmovalni del jubilejnega 20. Slovenskega oglaševalskega festivala (SOF) skupno prijavili kar 616 del.

Rdeča nit festivala, ki bo od srede do petka potekal v Portorožu, bo sicer prihodnost slovenskih blagovnih znamk, napovedujejo v agenciji Pristop.

Predavali bodo ugledni domači in tuji strokovnjaki

Domači in tuji predavatelji bodo tako spregovorili o pomenu vrednosti blagovne znamke v vrednosti celega podjetja, o tem ali se podjetja zavedajo, kakšno premoženje imajo skrito v tržni znamki, kakšna je vloga komunikacij pri ustvarjanju njene vrednosti, koliko je vredna dobra ideja, zakaj je v globalnem gospodarstvu avtorska pravica tako pomemben element tudi v tržnem komuniciranju itn.

Na festivalskem odru se bodo v treh dneh zvrstili ugledni domači in tuji strokovnjaki: Ladeja Godina Košir, Franci Zavrl, Peter Field, Michael Gabriel, Marjana Lavrič Šulman, Jaka Repanšek, Toni Balažič, Andrej Pompe, Marjan Pogačnik, Eva Aljančič, Janez Rakušček in Mitja Petrovič. V sklopu Pristop Talk Show pa bo Aljoša Bagola gostil predsednika in glavnega izvršnega direktorja Atlantic Grupe Emila Tedeschija.

Največ del je prijavila agencija Pristop

Skupno število prijavljenih del za petino presega številke lanskega festivala. Največ, 85 del je prijavljenih v skupino internetno in mobilno oglaševanje, v skupinah film (TV, kino in spletni oglasi) in tiskani oglasi tekmuje 83, v skupini zunanje oglaševanje pa 68 del.

V skupini neposredno trženje tekmuje 34 del, v skupini korporativna oglasna sredstva 29, v skupini radijski oglasi 30, v skupini inovativne oblike komuniciranja 56 del, v skupini celostne oglaševalske akcije 29 akcij, v skupini dogodki 13 dogodkov, v posebne tekmovalne skupine OFF SOF pa je skupno prijavljenih 106 del.

Največ del je prijavila agencija Pristop, namreč 157, sledijo Luna TBWA (106 del), Publicis (89 del), in Futura DDB (87 del). Skupno je dela v tekmovalni program prijavilo 44 prijaviteljev.

Drugačen način podeljevanja nagrad

Letošnja novost je drugačen način podeljevanja nagrad. Tako bodo v četrtek podelili srebrna priznanja SOF, priznanja OFF SOF in priznanje najboljšima mladima kreativcema. V petek pa bodo podelili zlata priznanja in velike nagrade ter vsa posebna priznanja: priznanji za najboljši produkcijski hiši filmskih in radijskih oglasov ter priznanj dobre vile, znamka leta in agencija leta. Podeljeni bosta tudi tradicionalni stanovski nagradi SOZ oglaševalec leta za leto 2010 in oglaševalska osebnost.

Ob jubileju bo 20. SOF gostil tudi vse dosedanje predsednike žirije SOF, ki jim bo pripadla častna dolžnost, da kot zvezdniška žirija izjemoma izberejo dobitnika tradicionalnega posebnega priznanja dobre vile, namenjenega naročniku najbolj duhovitega oglasa.

Ne spreglejte