Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2018,
18.16

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Aha Mura

Četrtek, 8. 3. 2018, 18.16

6 let, 1 mesec

Na dražbi prodali del nepremičnin Aha skupine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
AHA Mura | Foto Marko Vanovšek

Foto: Marko Vanovšek

Nove lastnike so na dražbi danes dobile nekatere nepremičnine v središču Ljubljane, ki so bile v lasti Aha skupine v stečaju. Na Okrajnem sodišču v Idriji je bilo na prodaj sedem nepremičnin, med katerimi je bila največja nekdanja blagovnica Midas iz Ljubljane, vendar zanjo nihče ni vplačal varščine za dražbo.

Tržna vrednost te nepremičnine je bila dobre štiri milijone evrov, na dražbi pa je bila izklicna cena v vrednosti 70 odstotkov tržne vrednosti.

Prav tako ni bilo kupca za stanovanjsko hišo Mojce Lukančič in njenega partnerja Nigela Petra Buxtona na Veliki čolnarski ulici v Ljubljani. Čeprav je bila vplačana ena varščina, pa zainteresirani kupec ni prišel na dražbo. Nobenega zanimanja pa ni bilo za četrtino lastništva zemljišča z gospodarskim poslopjem v Gorah pri Idriji.


Preberite še: Odkupovalci terjatev planili po premoženju nekdanje lastnice Mure


Kot je ob koncu današnjih dražb povedala visoka strokovna sodelavka idrijskega sodišča Nadja Didič Kenda, bodo dražbi za omenjeni nepremičnini znova razpisali dražbo na predlog upnikov. Cena nepremičnin pa bo na drugi dražbi še nižja od tokratne.

Zaradi nestrinjanja dražiteljev, ki so vplačali varščino za nakup poslovnih prostorov na Bravničarjevi ulici v Ljubljani, je bila dražba prekinjena, sodišče pa bo zanjo razpisalo nov termin. Varščine so namreč vplačali morebitni kupci tako poslovnih prostorov kot tudi enega ali več od 14 parkirišč. Tisti, ki so želeli kupiti vso nepremičnino, ne le parkirišča, pa se niso strinjali s prodajo vsakega dela posebej.

Nove lastnike so dobile tri nepremičnine v Ljubljani. Prodani so bili poslovni prostori in dva parkirna prostora v Euro centru na Tivolski cesti v središču Ljubljane. Najboljši ponudnik jih je kupil za 180 tisoč evrov, potrjena tržna vrednost nepremičnine pa je bila 160.200 evrov.

Prodani so bili tudi poslovni prostori v Palači kapitelj na ljubljanskem Poljanskem nasipu. Za 715 tisoč evrov je družba Commercial Real Estate Found dobila poslovni prostor in parkirni prostor.

Idrijsko okrajno sodišče je ta primer pridobilo iz Ljubljane, pripraviti pa bodo morali še več podobnih dražb, kot je bila današnja.

Ne spreglejte