Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
18.38

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

National Geographic Fox

Sreda, 9. 9. 2015, 18.38

3 leta, 2 meseca

Murdoch za 725 milijonov dolarjev kupuje National Geographic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Organizacija National Geographic Society bo svoje medijske dejavnosti, vključno z znamenito revijo in televizijskimi kanali, prodala podjetju 21st Century Fox, ki ga je ustanovil Rupert Murdoch.

Fox bo za 725 milijonov dolarjev kupil 73-odstotni delež v novi entiteti, imenovani National Geographic Partners. Preostali 27-odstotni delež bo v lasti neprofitne družbe National Geographic Society.

Posel razširja 18-letno partnerstvo na področju upravljanja televizijskih kanalov National Geographic in bo vključil tudi vse digitalne vsebine, knjige, potovalni program in licence.

Posel bo okrepil vire National Geographic Society, ustvarjene leta 1888, ki namerava razširiti svoje delo na področju znanosti, raziskovanja in izobraževanja. Novo podjetje bo kot glavni izvršni direktor vodil veteran Declan Moore iz Societyja, prvo leto pa bo tudi upravnemu odboru predsedoval predstavnik Societyja, Gary Knell. Na čelu odbora bosta sicer obe strani menjavali svoje predstavnike na letni ravni.

Poslanstvo družbe: približevanje sveta občinstvu skozi znanost, izobraževanje in raziskovanje "Razširitev skoraj dve desetletji trajajočega partnerstva s 21st Century Fox je nov mejnik za National Geographic Society, ki je večino svojih 127 let obstoja podpirala prelomne znanstvenike in raziskovalce ter delila znanje in občudovanje s svetom ob uporabi najboljših in najbolj kreativnih medijskih platform vsakega obdobja," je poudaril Knell.

James Murdoch, ki je na mestu glavnega izvršnega direktorja Foxa letos zamenjal svojega očeta Ruperta Murdocha, pa je dodal, da Fox verjame v poslanstvo Societyja, ki je približevanje sveta občinstvu skozi znanost, izobraževanje in raziskovanje.

Podvojili bodo vlaganja v znanost, raziskave in izobraževanje Society bo s prejetimi sredstvi lahko podvojil svoja vlaganja na področju znanosti, raziskav in izobraževanja. Ustanoviti želijo center, posvečen izboljševanju geografskih sposobnosti, ter centre za odličnost na področjih kartografije, novinarstva in fotografije. Organizacija bo obdržala muzej, forume in povezane programe.

Fox ima v lasti znameniti hollywoodski studio in vrsto televizijskih kanalov. Leta 2013 se je družba odcepila od News Corporation, ki ima v lasti časnike in revije.

Ne spreglejte