Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 2. 2011,
10.29

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 2. 2011, 10.29

7 let, 2 meseca

Mura: Največja težava, da smo brez lastnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Družba Mura in partnerji imajo za letos zelo optimistične načrte poslovanja. A po besedah Milana Möreca je njihova največja težava to, da so še vedno brez pravega lastnika.

Družba Mura in partnerji imajo za leto 2011 optimistične načrte in ga ne želi končati v rdečih številkah. Proizvodne zmogljivosti ima zapolnjene, po besedah novega predsednika uprave Milana Möreca pa bo treba povečati storilnost. "Največja težava je, da smo še vedno brez pravega lastnika," je povedal v pogovoru za Večer. Holding Aha Skupina (Aha Group) iz Ljubljane trenutno velja v javnosti za edinega resnega lastniškega prevzemnika Mure. Mörec je potrdil, da se je z njimi že sestal, o podrobnostih pa ni želel govoriti. "Moj občutek je dober, seveda želimo ostati pravi muraši in v perspektivi ne kaj drugega," je dejal.

Kupce je treba prepričati, da je Mura vredna zaupanja

Mörec, ki ga je nadzorni svet za predsednika uprave Mure in partnerji imenoval 11. januarja, je kot prioriteto izpostavil razvijanje lastne blagovne znamke in povečanje dodane vrednosti. "Kajti samo z dodelavnimi posli podjetje, kljub velikemu številu tujih kooperantov, ne bo uspešno," je dejal.

Lastna blagovna znamka trenutno v Murinem poslovanju predstavlja le okrog pet odstotkov, v naslednjem obdobju naj bi jo povečali na 10 do 15 odstotkov. "Tako kupce v veleprodaji kot odjemalce v lastni maloprodaji moramo prepričati, da si Murina blagovna znamka zasluži zaupanje, saj smo usposobljeni za izdelavo zelo kakovostnih kolekcij v ženski in moški modi," je dejal.

Pri nas šivajo vrhunske šivilje

Toliko strokovnega znanja, kot ga je v Muri, je po njegovih besedah težko najti drugje v sodobni Evropi. "To moramo izkoristiti in v tem smislu se Murina proizvodnja ne bo selila drugam," je zatrdil ter menil, da bi bilo dobro ponovno aktivirati center poklicnih šol, saj bodo take kadre potrebovali že jutri.

Družba Mura in partnerji, ki je bila ustanovljena 1. aprila 2009 in ima trenutno 1328 sodelavcev, je leta 2010 poslovala pozitivno. Kot je povedal Mörec, šivajo za več kot 50 blagovnih znamk po vsej Evropi, pridobili pa naj bi še nove kupce: "Hugo Boss je še vedno največji partner družbe Mura in partnerji in brez njega ne bi mogli preživeti, v perspektivi bomo skušali pridobiti nove kupce, ne le na nemških, ampak tudi italijanskih in francoskih trgih."

Ne spreglejte