Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 5. 2015,
18.09

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Telekom Slovenije Deutsche Telekom Dušan Mramor

Ponedeljek, 18. 5. 2015, 18.09

7 let, 2 meseca

Mramor za povezavo Cinvena z Deutsche Telekomom nima nobenih dokazov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Finančni minister Dušan Mramor je ugibanja o domnevni povezanosti sklada Cinven z Deutsche Telekomom pri nakupu Telekoma Slovenije preverjal, a nima nobenih dokazov, da je šlo za povezano delovanje.

To je povedal danes v DZ v odgovoru poslancu ZL Luki Mescu. Tega je zanimalo, ali so resnične nedavne navedbe ministrov Dragonje in Počivalška v Mladini.

Državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja in gospodarski minister Zdravko Počivalšek sta namreč nedavno za tednik Mladina potrdila, da sta seznanjena z informacijami, da britanski sklad Cinven v postopku privatizacije Telekoma Slovenije deluje v dogovoru z Deutsche Telekomom.

"Novinar je besede državnega sekretarja vzel grobo iz konteksta neformalnega pogovora" "Ne glede na to so bile navedbe novinarja za tednik Mladina glede izjave državnega sekretarja Metoda Dragonje napačne in nepoštene, saj on takšne izjave ni dal, niti ga ni novinar zaprosil za izjavo, ampak sta v neprimernem trenutku o tej zadevi izmenjala le nekaj besed, kar je novinar izkoristil in vse besede državnega sekretarja vzel grobo iz konteksta neformalnega pogovora," je dejal minister.

Na te besede se je zvečer odzval novinar Mladine Borut Mekina. "Ni šlo za neformalni pogovor, niti za jemanje besed iz konteksta, niti za neprimerni trenutek, ampak za izmenjani SMS sporočili 4. maja ob 10. uri dopoldne," je zapisal.

Mramor je sicer spomnil, da ministrstvo posameznih postopkov privatizacije ne more pojasnjevati, ker je Slovenski državni holding, ki postopke vodi, edini pooblaščen izvajati postopke samostojno, pri tem pa ni vezan na nobeno soglasje oziroma nima omejitev.

Mramor je spomnil, da je podlaga za prodajo Telekoma sklep DZ iz leta 2013 o privatizaciji 15 družb v državni lasti. "SDH ima torej še vedno vse potrebne pravne podlage, da te prodajne postopke vključno s Telekomom Slovenije izpelje do konca," je še dejal.

Ne spreglejte