Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
9.39

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 9.39

7 let, 2 meseca

Moneta in AG s prevzemno ponudbo za Plama-pur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Družba Alta Invest je objavila prevzemno ponudbo za odkup 512.135 delnic družbe za proizvodnjo in predelavo plastičnih mas Plama-pur.

Družba Alta Invest v imenu prevzemnikov - družbe Fond zajedničkog ulaganja Moneta iz Podgorice, ljubljanske družbe za investicije AG ter družb Plasta in Termoplasti-plama - za delnico ponuja 17 evrov. Delnice v nematerializirani obliki Prevzemniki že imajo v lasti 174.663 delnic Plama-pur oz. 25,43-odstotni delež družbe, prevzemna ponudba pa se nanaša še na preostale navadne imenske kosovne delnice istega razreda z glasovalno pravico. Delnice so izdane v nematerializirani obliki v centralnem registru pri Centralno klirinško depotni družbi KDD pod oznako POPG. Vrednost obveznice je 1068,85 evra Ponujena cena za delnico v višini 17 evrov je sestavljena iz 15 evrov, ponujenih v denarju, ter plačila dveh evrov v že izdanih nadomestnih vrednostnih papirjih. Gre za imenske obveznice izdajatelja družbe AG z oznako AGO1. Ena obveznica je skupaj z natečenimi obrestmi do vključno 26. decembra letos vredna 1068,85 evra.

Prag uspešnosti ni določen Sicer bo tistemu, ki bo prevzemnikom prodal 534 ali manj delnic Plame-pur, zaradi nedeljivosti apoena obveznice in natečenih obresti v denarju izplačanih vseh 17 evrov na delnico. Za vsakih dopolnjenih 535 delnic ciljne družbe pa bo akceptant dobil v denarju izplačanih 8026,15 evra in izročeno eno obveznico.

Prevzemna ponudba je veljavna od danes pa do vključno 28. decembra do 13. ure. Prag uspešnosti ni določen, torej se bo prevzemna ponudba štela za uspešno ne glede na odstotek vseh delnic ciljne družbe, ki jih bodo prevzemniki dobili.

S kom sta družbi sklenili predpogodbo nista navedli Družbi KD Skladi in Triglav skladi sta pred dvema tednoma sporočili, da sta 11. novembra sklenili predpogodbo o prodaji delnic Plama-pur, in sicer KD Skladi za svoj 16,11-odstotni delež v omenjeni družbi, Triglav skladi pa za 13.65-odstotni delež. S kom sta družbi sklenili predpogodbo nista navedli, po informacijah pa s podjetji, ki so danes objavile prevzemno ponudbo.

To pomeni, da bi prevzemniki zdaj "imeli v žepu" že več kot 55-odstotni delež v Plami-pur.

Ne spreglejte